Dünyayı tehdit eden büyük felaketin hayvanlara korkunç etkisi de ortaya çıktı. Beyinlerini değiştiriyormuş. Doğa da nasibini alacak

Dünyayı tehdit eden büyük felaketin hayvanlara korkunç etkisi de ortaya çıktı. İklim değişikliğini araştıran araştırmacılar, dünyayı dehşete düşürdü. İklim değişikliği, pek çok etkisi ile birlikte hayvanların beyinlerini de değiştirdi. Etkisi giderek artan iklim değişikliği, yaşam ortamlarını giderek daha fazla şekillendiriyor. Hayvanlarda bu aşırı koşullara ayak uydurmak için farklı davranışlar sergilemeye başladı.

İnsan kaynaklı iklim değişikliği, Dünya'nın yaşam ortamlarını giderek daha fazla şekillendiriyor. Artan sıcaklıklar, yağışlardaki ve mevsimsellikteki hızlı değişimler ve okyanus asitlenmesi birçok hayvan türü için değişen ortamlar sunuyor. Hayvanlar bu yeni ve çoğunlukla aşırı koşullara nasıl uyum sağlıyor? Hayvanların sinir sistemleri, değişen iklimlere nasıl tepki vereceklerini hem etkinleştirmede hem de sınırlamada merkezi bir rol oynar. Bir biyolog ve sinir bilimci olarak temel araştırma ilgi alanlarımdan ikisi, hayvanların  aşırı sıcaklıklara nasıl uyum sağladığını anlamak ve hayvan sinir sistemlerinin, özellikle de beyninin yapısını ve işlevini şekillendiren kuvvetleri tanımlamaktır.