İmamoğlu: Bir tane bile 'çalma' ifadesi yok

YSK'nın gerekçeli kararını yorumlayan İmamoğlu; ''250 sayfalık gerekçeli kararda çaldılar çıkmadı. Bir tane bile 'çalma' ifadesi yok. Bize çaldılar diyen bu kişiler bu 16 milyon insandan tek tek özür dileyecek" dedi.

Ekrem İmamoğlu konuk olduğu özel bir televizyon kanalında Yüksek Seçim Kurulunun gerekçeli kararını şu cümleler ile yorumladı;

"Türkiye tarihinde bu gerekçe üzerinden iptal edilmiş bir seçim yok. Sandık kurulu başkanının kamu görevlisi olmaması seçmene yüklenecek bir kusur değildir. Kararda bir tane bile çalma ifadesi yer almıyor. Kendi yaptıkları hata, şayet hata ise, 16 milyon insanı cezalandırıyorlar.

Seçimin şaibeli olduğu imajını kamuoyuna yaymaya çalışıyorlar. Bu ülkenin bütün yöneticileri hem de Ramazan ayında hem de iftar sofralarında sokakta, sahurda, evde, cami çıkışında çaldılar dediler.

Bakın bunu ben demiyorum. YSK Başkanı şerhinde deniyor ki; “Sayım döküm cetveli ile sandık sonuç tutanakları uyumlu olup seçim iptaline neden olabilecek bir uyumsuzluk görülmemiştir” deniyor.

Haberin Devamı

Çıkacaklar şu televizyonların huzurunda, iftar sofralarında o manevi alanlarda camilerin önlerinde başta ben olmak üzere 16 milyon insandan kocaman bir özür dileyecekler. Hatta yetmeyecek tövbe edecekler."

Sonraki Haber