İstanbul'da 20 bin şişe sahte parfüm ele geçirildi

Anneler günü arefesinde İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 20 bin 55 şişe sahte parfüm ele geçirilirken 1 kişi de gözaltına alındı. Operasyon yapılan depoda 84 bin 121 parfüm ambalajı bulundu. Gözaltına alınan kişi işlemlerin ardından serbest bırakıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, bazı kişilerin ürettikleri sahte parfümleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında, 7 Mayıs'ta Bağcılar'da bir depoya operasyon düzenleyen polis, 1 kişiyi gözaltına aldı.

Adreste yapılan aramada, 20 bin 55 şişe sahte parfüm ile 84 bin 121 parfüm ambalajı ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlının, işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sahte parfüm deride kalıcı lekelenme oluşturabilir

Orijinalinden daha ucuz olduğu için tercih edilen sahte parfümlerin oluşturduğu hasar bütçe hesaplarını alt üst edebiliyor.

Orijinal parfümde bile birçok kimyasal madde bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, sahte üretimlerinde ise bu oranın ve çeşidin daha fazla olduğunu belirtiyor. Dermatologlar ise sahte parfüm kullanmanın cilde, deriye, en hassas bölgelere zarar verme anlamına geldiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Sahte parfümler temasa bağlı olarak ciltte egzama gibi reaksiyon oluştururken, yanma, kızarıklık, şişlik, birinci derecede yanık gibi etkiler de meydana getirebiliyor. Uzun dönem kullanıldığında özellikle boyun ve yüz bölgelerinde kalıcı lekelenmelere yol açabiliyor.

Sahte parfümlerin hepsinin tek tek test edilemediği için ne kadar zararlı olduğunu bilemediklerini belirten uzmanlar, derinin koruyucu tabakasının ne kadarına kadar emilim gerçekleştiğini kestiremediklerini söylüyor. Bazı sahte parfümlerde plastik ve kauçuklarda kullanılan kimyasalların dahi kullanıldığı, bunların da deriye büyük zarar verdiği vurgulanıyor.

Sahte parfüm kullananlar genellikle "deride kızarıklık ve yanma" şikayetiyle hastaneye başvuruyor ancak kalıcı lekelerin hemen ortaya çıkmadığı için verdiği zarar hemen anlaşılamıyor.

Sonraki Haber