İstanbul'da Tuzla'dan başlayacak, Çekmece diyerek Eminönü'ne kadar ulaşacak... Uzman isim kritik noktaları resmen eliyle gösterdi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açtı. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin sonrasında ülkenin dört bir yanında olası deprem senaryoları tartışılmaya başlandı. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, İstanbul depremi için “Tuzla sahil şeridinde Eminönü'nden başlamak üzere Çekmece sahiline kadar olan şeritte en yüksek sarsıntıyı hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır beklenen İstanbul depremi uzmanlar tarafından konuşuluyor. NTV canlı yayınında olası İstanbul depremini değerlendiren Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz hangi ilçenin hangi şiddetle sarsılacağını ifade etti.


“EN FAZLA SALLANAN KISIMLAR DENİZE BAKAN KISIMLAR OLACAK”

Tüysüz” "Doğrultu atımlı bir fay kırıldığında fayın uç kısımlarında daha büyük bir şiddet oluşturuyor. Fayın yön etkisi nedeniyle Yalova ve Şarköy civarı.

En fazla sarsılacak olan yerler denize bakan kısımlar. İstanbul'un ya da Marmara'nın denize bakan kesimlerinde örneğin Tuzla sahil şeridinde Eminönü'nden başlamak üzere Çekmece sahiline kadar olan şeritte en yüksek sarsıntıyı hissedeceğiz”. Bu, oradaki tüm binaların yıkılacağı anlamına gelmez. İyi bir bina buna karşı koyabilir. En azından burada beklenti binanın çökmemesidir” şeklinde tek tek açıkladı.

Haberin Devamı

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sonraki Haber