FETÖ'nün hücre evinde sahte kimlikle yakalandılar! 3 ihraç üsteğmenle ilgili yeni gelişme...

İzmir’de örgütsel faaliyetlerine FETÖ'nün ‘gaybubet’ olarak bilinen hücre evlerinde devam ettikleri ve yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıkları tespit edilen 3 ihraç üsteğmen sahte kimlikle yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma çerçevesinde örgütün verdiği talimat doğrultusunda ‘gaybubet’ adı verilen evlerde barınan ve güncel örgütsel faaliyetlerine bu evlerde devam eden, yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığı belirlenen 3 ihraç üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi. Kararın ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

3 ihraç üsteğmen tutuklandı
Operasyonda yurt dışına kaçış hazırlığında oldukları tespit edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişi, üzerlerinde sahte kimliklerle yakalanarak gözaltına alındı. Adreste yapılan aramada 4 adet başka ülkelere ait sahte kimlik, 6 bin 359 Türk lirası, 17 bin 965 euro, 500 Amerikan doları ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 ihraç üsteğmen, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sonraki Haber