Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: Tüm eksikleri yerel yönetimler olarak yaptık

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, tv100 ekranlarında Okan Bayülgen'in sunduğu Nokta programına konuk oldu. Şerdil Odabaşı, "Pandemi döneminde merkezi hükümetin yetişemediği yerlerin tüm eksiklerini yerel yönetimler olarak yaptık" dedi.

Okan Bayülgen ile Nokta programına bu hafta; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı konuk oldu. Şerdil Odabaşı programda yerel yönetimlerde beklentilerin değiştiğini bunu pandemi döneminde yaşadıklarını, aynı zamanda bu dönemde merkezi hükümetin yetişemediği yerlere yerel yönetimler olarak tüm eksiklere yetiştiklerini ve tamamladıklarını dile getirdi.

Okan Bayülgen’in “Yerel yönetimlerden beklentilerin değiştiğini söyleyebilir misiniz?” sorusuna Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın verdiği yanıt şöyle;

Evet, söylerim çünkü bunu yaşadık. Pandeminin ilk ortaya çıktığı andan itibaren merkezi hükümetin eksik bıraktığı, yapamadığı işleri yerel yönetimler olarak biz yaptık.

Belediyeler olarak komşularımızın her türlü ihtiyacını karşılama noktasında biz merkezi hükümetten daha erken, daha çabuk davrandık. Sahada biz vardık.

Haberin Devamı

Kaymakamlıklar tarafından vefa sosyal grupları kuruldu. Bunun altyapısını da biz sağladık.

Hem insan gücü olarak hem de araç olarak. Bu dönem içerisinde merkezi hükümetin boşlukta bıraktığı, yetişemediği, eksik yaptığı tüm şeyleri yerel yönetimler tamamladı.

Özellikle bizler alanda yurttaşlarla, komşularımızla sürekli iç içe olan insanlarız. Sorunların ne olduğunu bir an önce gördük. Hızlıca gördük ve bunları çözümler ürettik.

“Sıcak yemeğe ihtiyacım var diyen herkese sıcak yemek götürdük”

Haberin Devamı

Sıcak yemek işi bir ihtiyaçtan ortaya çıktı. Bunu 65 yaş olarak sınırlamamak gerekiyor. Biz o dönemde ihtiyaç kavramını biraz genişlettik. Belediyeyi arayan kimse, yaşı ne olursa olsun, ekonomik durumu ne olursa olsun, “Benim bugün sıcak yemeye ihtiyacım var” diyen herkese sıcak yemek götürdük.

“Amacımız Kadıköy’deki yaşam seviyesini yükseltmek”

Biz burada bir farkındalık yaratmak için bir proje geliştirdik. O da şu; bizim sadece belediye olarak bu yemeği götürmemiz yeterli değildi. Bizim öncelikli amacımız Kadıköy'deki yaşam seviyesini yükseltmek. Kadıköy'deki yaşayan komşularımın yaşam seviyesini yaşadıkları aynı seviyede tutabilmek ve onu daha ileriye götürmek.

Burda İstanbul'un ünlü aşçılarıyla bir organizasyon yaptık. Aynı zamanda yemeklerimizi de diyetisyenler hazırladı. Bize bir menü verdiler. Özellikle 65 yaş üstünün yiyebileceği sağlıklı yemeklerin, şekeri, tuzu, tansiyon hastası olabilir veya başka hastalıklara da olabilir. Bu hastalıkları tetiklemeyecek şekilde yemekler yaptık.

Sonraki Haber