Maske Kimsin Sen konusu nedir? Maske Kimsin Sen formatı nedir? Maske Kimsin Sen neden tepki çekti?

Fox Tv'nin yeni yarışması Maske Kimsin Sen konusu nedir? Yarışmanın sunuculuğunu Tansel Öngel yapıyor. Eda Ece, Melis Sezen, Doğu Demirkol ve Alican Yücesoy'un jüriliğini yaptığı Maske Kimsin Sen formatı nedir?Herkes bu yeni programı araştırıyor. Maske Kimsin Sen neden tepki çekti? İşte detaylar...

Fox Tv Maske Kimsin Sen? adlı yepyeni bir yarışma programını izleyicilerine sundu. Henüz 2 bölüm yayınlanmasına rağmen gündeme bomba gibi oturan program hakkında detaylı araştırmalar yapılıyor. "Maske Kimsin Sen konusu nedir?" sorusuna yanıt aranıyor. Sunuculuğunu Tansel Öngel'in yaptığı programın jüri koltuğunda Eda Ece, Melis Sezen, Doğu Demirkol ve Alican Yücesoy bulunuyor. Yarışma hakkınd aen çok merak edilen soru ise "Maske Kimsin Sen formatı nedir?" sorusu. Öyle ki; bu program Türk izleyicisinin alışık olmadığı bir formatta.  Peki, Maske Kimsin Sen neden tepki çekti? İşte merak edilen yarışma programı hakkında tüm detaylar...

Maske Kimsin Sen konusu nedir?

Maske Kimsin Sen programıda, birbirinden farklı ve ilginç tasarlanmış maskeleri giyen yüzlerini görmediğimiz ünlüler sahneye çıkıp şarkı söylüyor ve dans ediyor. Programın sunucusu Tansel Öngel, öncelikle düello yapacak 'takma' isimli maskeli ünlüleri sahneye alıyor. Tek tek sahneye çıkacak ünlüler hakkında kısa bir video izletiliyor.

Haberin Devamı

Bu videoda ünlüler hakkında 3 doğru 1 yanlış ipucu bulunuyor. Ardından düello gerçekleşiyor ve iki maskeli ünlü de ayrı ayrı performanslarını sergiliyorlar. Bunun ardından jüri üyeleri olan, Yasak Elma'nın yıldızı Eda Ece, Sadakatsiz'n 'Derin'i Melis Sezen, ünlü oyuncu Doğu Demirkol ve yine ünlü oyuncu Alican Yücesoy, sahnedeki maskeli ünlülerin kim olduğunu izletilen videolardaki ipucular ışığında tahmin etmeye çalışıyor.  Tahminlerin ardından iki maskeli ünlü sahney alınıyor ve seyircilerden oylama yapması isteniyor.

Oylama sonucunda en çok oyu alan ünlü düelloyu kazanıyor fakat diğe maskeli ünlü potaya giriyor. Yani diğer maskeli ünlülerle eleme potasında yerini alıyor. Seyirciler eleme potasındaki ünlülerden en az kime oy verirse o ünlü maskesini çıkartıp kim olduğunu gösteriyor. Böylece hem jürilerin tahminleri doğrultusunda jüriler kazanıyor hem de maskeli ünlüler kazanıyor. 

Haberin Devamı

Maske Kimsin Sen formatı nedir?

Maske Kimsin Sen tamamen maske ve kostümünün içine gizlenmiş yarışmacının hangi nülü olduğunu tahmşin etmeye yönelik. Böylece hem jüri hem yarışmacılar, hem tv başındaki izleyiciler, hem de seyircilere tahmin etme şansı tanınıyor. Bu da bu programın 'eğlence' programı formatı olduğu anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Peki, Türkiye'deki izleyicilerin pek de izleme alışkanlığını yansıtmayan bu yarışma özgün bir yarışma programı mı? Hayır, değil. Çünkü Maske Kimsin Sen? programının formatı “The Masked Singer” isimli bir Amerikan realite şarkı yarışmasından geliyor.

Maske Kimsin Sen neden tepki çekti?

Henüz 2. bölümü yayınlanmış olmasına rağmen ilk bölümünden bu yana büyük tepkiler alan Maske Kimsin Sen yarışma programının neden tepki aldığı da merak edilen sorular arasında. Sosyal medyada gündem yaratan yarışma il ilgili kimi izleyiciler, çocuklarının psikolojisini kötü etkilediğinden şikayetçi olurken kimileri de yarışmanın paganizm ve satanizm propagandası olduğunu iddia etti.

Maske Kimsin Sen jüri üyeleri

Eda Ece: Yasak Elma dizisinde canlandırdığı Yıldız karakteri ile akıllarda yer edindi ve edinmeye de devam ediyor.

Melis Sezen: Sadakatsiz dizisinde Derin karakteriyle sergielediği performansı ile Altın Kelebek'te 'Yıldızı Parlayanlar' ödülüne layık görüldü. Hala aynı dizide izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor.

Doğu Demirkol: Ali Atay'ın Ölümlü Dünya filmiyle tanınmaya başlanan ünlü oyuncu, Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı filmindeki performansı ile hafızalara kazındı. Ünlü oyuncu daha önce Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmış ve stand up gösterisi yapmıştı.

Alican Yücesoy:  Kördüğüm, Bir Başkadır, 9 Kere Leyla gibi yapumlarda yer alan 39 yaşındaki oyuncudur.

İşte gelen eleştirilerden bazıları..

İzleyicilerin bir kısmı yarışma için "İhtiyacımın olduğu bir yarışma, bayıldım" yorumunu yaparken bir kısmı da "Bu ne saçmalık böyle? Sirke çevirdiniz ekranları" diyerek tepki gösterdi.

Sonraki Haber