Ormanın içerisinde 1000'lercesi bir oraya bir buraya doğru koşuyor... Karar çıkarsa hayvan hakları savunucuları zıplayacak. Canlı canlı çürütecekler

Ormanın içerisinde binlercesi bir oraya bir buraya koşuyordu. Yetkililer, Ulusal parktaki yabani hayvanlar için karar vermeye hazırlandıklarını açıkladı. Ancak karar çıkarsa hayvan hakları savunucuları zıplayacak. Yabani atlar için alınacak karar ile ya onları bölgeden alıp başka bir yere götürecekler ya da kısırlaştırıp çürümeye bırakacaklar.

Ulusal Park Servisi, Kuzey Dakota'nın Theodore Roosevelt Ulusal Parkı'ndaki ünlü vahşi atların kalması mı yoksa gitmesi mi gerektiğine karar vermek için halka başvurdu. Federal kurum Pazartesi günü 30 günlük bir kamuya açık yorum dönemi başlattı. Ayrıca Bismarck Tribune'ün haberine göre, atların ortadan kaldırılmasının yerel yaban hayatı ve bitki örtüsüne fayda sağlayacağını ancak atları veya sığırları görmek için parka gelen ziyaretçilerin deneyimini azaltabileceğini belirten yabani at sürüsü hakkında çevresel değerlendirme taslağı da yayınlandı.