“Scordatura İstanbul” sergisinin geliri depremzede konservatuar öğlencilerine

Institut Français'in Türkiye'deki yeni sergisi “Scordatura İstanbul” 30 Mart'ta ziyarete açılacak. 22 Temmuz'a kadar açık olacak sergiye giriş ücretsiz olacak.

Institut français Türkiye'nin yeni sergisi Scordatura İstanbul 30 Mart tarihinde ziyarete açlıyor.

Sergi, megapol İstanbul’da işitsel ve görsel bir gezinti olacak. Ressam Patrick Singh ve müzisyen Jérôme Fohrer’in kesişen, ortak ama ikili bakışları, dünya şehri İstanbul’u farklı bir şekilde görmenizi ve dinlemenizi sağlayacak.

GELİRİ DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONSERVATUARLARA VE ÖĞRENCİLERE

Institut français tarafından rezidans programı kapsamında İstanbul’da ağırlanan sanatçılar, 30 Mart - 22 Temmuz tarihleri arasında hem sergilerini hem de sınırlı sayıda basılan 300 adet kitaplarını sunacak. Kütüphanede satışa çıkacak kitabın tüm geliri deprem bölgesinde zarar gören konservatuarları ve öğrencilerini destekleyen "Les notes de l’espoir / Umut notaları” kampanyasına bağışlanacak.

Haberin Devamı

PATRİCK SİNGH VE JEROME FOHRER KİMDİR? 

Patrick Singh, Fransız bir görsel sanatçı, ressam, tasarımcı, sanatçı kitapları ve seyahat günlükleri yazarıdır. Otuz yılı aşkın bir süredir kendini birçok ülkede sergi/yerleştirme projeleri, misafir sanatçı programları ve yayıncılık projelerine adamıştır. Çalışmaları, içinden geçtiği toplumlardan esinlenir ve gücünü insanlıklarının kırılganlığından alır.

Jérôme Fohrer basçı, kontrbasçı ve bestecidir, özgür ve macera peşinde olan müziğe inanır. Mevcut partisyonları yeniden okumaktansa hevesle kendi sayfalarını yazmaya girişmeyi tercih eder. Bu seçim, 20 yılı aşkın bir süredir farklı ufuklara sahip çok sayıda oluşuma katkıda bulunmasına ve orijinal olduğu kadar çeşitli projelerle dünyayı dolaşmasına da olanak sağlamıştır.

Haberin Devamı

SERGİ ÜCRETSİZ

Sergi 30 Mart-22 Temmuz tarihleri arasında pazartesinden cumartesine saat 10-18 saatleri arasında ziyarete edilebilecek.

Giriş ücretsiz olacak.

Sonraki Haber