Eklem ağrılarına mucizevi çözüm! Kökten bitiriyor

Eklem bölgelerinde şişlik, yanma hissi gibi belirtilerle kendini gösteren artrit, net bir tedavisi olmaması nedeniyle toplumun önemli bir kısmını etkileyen sağlık problemlerinden biri. Peki, eklem ağrıları ve diğer belirtileri taşıyan vatandaşlar için çözüm yolları neler? İşte bilinmesi gerekenler...

Toplum için eklem ağrıları, şişlik, yanma gibi belirtiler ile en çok çilesi çekilen sağlık sorunlarından olan Artrit için uzmanlardan mucizevi tavsiyeler geldi. Uzmanlara göre; kesin bir tedavisi olmayan bu hastalığın semptomları önemli ölçüde hafifletebilir. Dr. Clare Morrison, potasyum açısından zengin besinlerin artritle mücadelenin en önemli anahtarı olabileceğini söyledi. Beslenmeyle alınan potasyumun, tuzdaki fazla sodyumun dengelenmesine yardımcı olarak sıvı tutulmasını azaltabileceğini ve kemiklerde, eklemlerde kalsiyumun doğru kullanılmasına yardımcı olduğunu dile getirdi.

Bu durum, düşük potasyum seviyeleri ile romatoid artrit ile arasında bir bağlantı kurulan The Journal of Pain'de yayınlanan bir çalışma ile desteklendi.

Bu konu, düşük potasyum seviyeleri ile romatoid artrit ile arasında bir bağlantı kurulan The Journal of Pain'de yayınlanan bir çalışma ile desteklendi. Araştırmanın bir parçası olarak, artrit hastası kişilerde, 28 gün boyunca potasyum takviyesi aldıktan sonra, almayanlara kıyasla daha az ağrı yaşandığı tespit edildi.

Potasyum grubunda hastaların yüzde 43,75'i, 28. günde plasebo grubunda yüzde 6.25'e kıyasla yüzde 33 daha düşük ağrı yoğunluğu kriterlerini karşıladı.

Haberin Devamı

Avrupa Romatoloji Dernekleri İttifakı kriterlerine göre müdahale grubundaki hastaların yüzde 31,25'i orta düzeyde yanıt aldı. Plasebo alan hastalar için karşılık gelen yüzde yüzde 6.25 idi. Potasyum takviyelerinin ağrı yoğunluğunu azalttığı ortaya çıktı.

Ayrıca potasyum takviyeleri satın almak da mümkündür, Dr Morrison diyetinize potasyum seviyelerini yükseltmeye yardımcı olabilecek dört meyve eklemenizi özellikle tavsiye etti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, iyi kaynaklar arasında muz, kavun, portakal ve kayısı bulunduğunu söyleyen Morrison, 100 gram muz, 358 mg potasyum içerirken, aynı miktarda kavun, 267 mg potasyum içerdiğini de sözlerine ekledi. Yüz gram portakalda 181 mg, kayısıda 259 mg potasyum bulunuyor.

Bununla birlikte, kuru kayısı, 1.162mg içeren 100g ile daha fazla potasyum bakımından zengindir.

Haberin Devamı

Romatoid artrit vücudun bağışıklık sistemi etkilenen eklemleri hedef alarak ağrıya ve şişmeye neden olduğunda ortaya çıkar.

Başlangıçta eklemin pürüzsüz kıkırdak astarını tehlikeye atarak hareketi zorlaştırır ve ağrı ve sertliğe yol açar.

Artrit belirtileri türüne bağlı olacaktır, ancak şunları içerebilir:

Eklem ağrısı, hassasiyet ve sertlik

Haberin Devamı

Eklemlerde ve çevresinde iltihaplanma

Eklemlerin kısıtlı hareketi

Etkilenen eklem üzerinde sıcak kırmızı cilt

Zayıflık ve kas kaybı

Sonraki Haber