Kianoush Nikkhah: “Dijital mecralarda marka sadakati yaratmak mümkün!”

Sosyal Medya Uzmanı Kianoush Nikkhah dijital medyada hedef kitle ile diyalog yöntemini hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital medyada hedef kitle ile diyalog yönteminin çok önemli olduğunu ve bu yöntemin marka sadakatini yaratmada büyük bir etkisi bulunduğunu belirten Sosyal Medya Uzmanı Kianoush Nikkhah, “Müşterilerle birebir diyalog kurmak, müşterinin kendisini çok özel hissetmesini sağlayacaktır. Markaya bağlılık hisseden müşteri, her zaman ihtiyaç durumunda aynı markaya yönelim gösterecek.” ifadelerinde bulundu.

Sosyal medya platformlarının markalara pek çok açıdan kolaylık sağladığını belirten Kianoush Nikkhah, işletmelerin sosyal medya hesaplarını doğru ve sistemli bir şekilde yönetmesi gerektiğinin altını çizdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nikkhah, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “İşletmeler, sosyal medya platformları sayesinde hedef kitleye ulaşmak ve potansiyel müşterilerini gerçek müşteri haline getirme şansı elde ediyor. Ayrıca sosyal medya platformları, müşteri memnuniyetinin sağlanması açısından da önemli bir yere sahip. Fakat burada atlanmaması gereken husus, sosyal medya hesaplarının doğru bir şekilde yönetilmesidir. Her şeyden önce müşterilerle birebir diyalog kurulmalı. Bu yöntem sayesinde markalar hedef kitleden dönüş alabilmekte ve hizmetini güncelleyebilmektedir. Bunun yanı sıra müşterilerin talepleri ve şikayetleri de yine aynı yöntem sayesinde öğrenilebilir.”

Reklam yönetimi titiz bir şekilde yapılmalı

Markaların itibar kazanmasında reklam yönetiminin de önemli bir paya sahip olduğunun altını çizen Kianoush Nikkhah, “Doğru reklamlar, müşteriye çok daha kısa bir süre içerisinde ulaşılmasını sağlar. Bu nedenle hedef kitleye hitap eden reklamlar oluşturulmalı. Hem görseller hem de videolardan yararlanılabilir. Bu tarz reklamların çok daha fazla ilgi çektiği bilinen bir gerçek. İşletmelerin bu noktada dikkat etmesi gereken husus, sürekli reklam yapmaktan kaçınmalarıdır. Sürekli reklam vermek, sosyal medya kullanıcılarının rahatsız olmasına neden olacaktır.” ifadelerinde bulundu. 

Haberin Devamı

Hem Türk hem de İran vatandaşı olan Kianoush Nikkhah, uzun süredir işletmelere sosyal medya yönetimi konusunda hizmet verdiğini belirtti: “Gelişen teknolojiye uyum sağlamak, firmaların ayakta kalabilmesinin en önemli etkenlerinden bir tanesi. Çünkü hedef kitle de teknolojiye uyum sağlayarak yaşantısını sürdürüyor. Hedef kitleye ulaşım sağlanabilmesi için firmaların dijitalleşmeye uyum sağlaması ve çalışmalarını dijital ortama da aktarması gerekiyor. Sosyal medya platformları, dijitalleşmenin en önemli ayaklarından biri olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.”

Sonraki Haber