Beşiktaş'a sezon sonunda büyük şok!

Süper Lig'i tamamlayan takımlar arasında en büyük revizyona uğrayacak takımlar da belli oldu. Beşiktaş'ta 10 isimle yol ayrımına gelindi.

Süper Lig'de 2020-21 sezonu Beşiktaş'ın şampiyonluğuyla tamamlandı. Lig sonunda 21 takımda mücadele eden 619 futbolcudan birçoğu sözleşmesi sona erdiği için gelecek sezon takımlarında yer alamayabilir.

Transfermarkt'ta yer alan veriler doğrultusunda Süper Lig'de sözleşme bitiş tarihine göre kontratı tamamlanacak en çok oyuncuya sahip kulüp biri kiralık 17 kişiyle Gençlerbirliği oldu.

İkinciliği ise 15'er futbolcuyla Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor (3'ü kiralık) ile Atakaş Hatayspor (5'i kiralık) paylaştı.

Bu takımları 13'er futbolcuyla sözleşmesi bitecek Yeni Malatyaspor (3'ü kiralık), Ankaragücü (3'ü kiralık), Çaykur Rizespor (6'sı kiralık) ve Kasımpaşa (7'si kiralık) takip etti.

Haberin Devamı

Sezon sonu oyuncularıyla yollarını ayıracak takımlar listesinin 7. sırasında 12 isimle Galatasaray (5'i kiralık) ve Denizlispor (3'ü kiralık) yer alırken, Gaziantep FK (1'i kiralık), Sivasspor (3'ü kiralık) ve Fatih Karagümrük (4'ü kiralık) 11'er futbolcusuyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Öte yandan Beşiktaş (5'i kiralık) ile Kayserispor'un (4'ü kiralık) sözleşmesi bitecek oyuncuların sayısı 10'u buluyor.

Konyaspor, Antalyaspor, Medipol Başakşehir 9'ar; Alanyaspor ile Göztepe 8'er; Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da 5'er futbolcusuyla sözleşmesi tamamlanıyor.

Yıldız isimlerin kontratı bitiyor!

Haberin Devamı

Sezonun tamamlanmasıyla 10 oyuncusunun kontratı sona erecek Beşiktaş'ta, şampiyonluğuna ulaşılmasındaki en etkili isimlerden 5'i kiralık.

Bu sezon attığı goller ve yaptığı asistlerle adından söz ettiren Rachid Ghezzal (kiralık) ile Vincent Aboubakar'ın yanı sıra Valentin Rosier (kiralık), Atiba Hutchinson, Cenk Tosun ve Bernard Mensah (kiralık) gibi isimlerin sözleşmesi sonlanacak.

Bunun yanı sıra Beşiktaş'ın genç kalecisi Utku Yuvakuran, savunmada görev alan Francisco Montero (kiralık), milli futbolcu Dorukhan Toköz ile Gökhan Töre, sözleşmesi bitecek oyuncular arasında bulunuyor.

Kaynak: Independent TR

Sonraki Haber