Türkiye'deki Suriyelilerin çocuk sayısı ortalama 5'e çıktı

Türkiye'de evli kadın başına ortalama çocuk sayısı 5.3. Bu şu anlama geliyor; 15-49 yaş arası Suriyeli kadınların yaşı ile orantılı olarak çocuk sayısı 7-8’e çıkabiliyor.

Sözcü'nün haberine göre, Türkiye’de Suriyeli sığınmacıların ortalama çocuk sayısının 5 olduğunu belirtti. Bir ayda nüfusun 4 bin arttığını aktaran Yılmaz, AB'nin ise göçmenler için söz verdiği parayı ödemediğini kaydetti.

Türkiye’de Suriyeli sığınmacıların ortalama çocuk sayısının 5 olduğunu belirtti. Yılmaz, “Evli kadın başına ortalama çocuk sayısı 5.3. Bu şu anlama geliyor; 15-49 yaş arası Suriyeli kadınların yaşı ile orantılı olarak çocuk sayısı 7-8’e çıkabiliyor”

Türkiye’de “Geçici Koruma Statüsü” ndeki Suriyeli nüfusun doğurganlık verileri şöyle:

Evli kadın başına ortalama çocuk sayısı 5.3. Bu şu anlama geliyor; 15-49 yaş arası Suriyeli kadınların yaşı ile orantılı olarak çocuk sayısı 7-8’e çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Suriyeli kadınlar için ortalama ideal çocuk sayısının 4.1 olduğu belirtilmiş.

Suriyeli kadınların yüzde 43’ü gebelik önleyici yöntemlere başvuruyor.

Onların da ancak yüzde 24’ü modern koruma yöntemleri uyguluyor.

Yüzde 93’ü; doğum öncesi bir sağlık görevlisinden hizmet almış ve doğumu hastanede gerçekleştirmiş.

Haberin Devamı

Yüzde 89’u da doğum sonrası 41 gün içinde bakım hizmeti almış.

Göç İdaresi verilerine göre; 16 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sayısı, bir önceki aya göre 4 bin 162 kişi artarak, toplam 3 milyon 639 bin 572’ye ulaştı.

TAVAK Başkanı Prof. Şen, AB'nin Suriyeli sığınmacılar için 2018-2020 yıllarına dönük, her yıl için Türkiye'ye 3'er milyar Euro ödeme taahhüdü olduğunu hatırlatıyor.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki Suriyeli mülteci müzakeresini hatırlatıyor; Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen.

Haberin Devamı

Şen şunları söylüyor:

“AB Karma Parlamentolar Komisyonu'nu çalıştırıp müzakerelere hız vermeliyiz. AB 2018-2020 yılları arasında ödemesi gereken 9 milyar Euro fonu Türkiye'ye yönlendirilmeli.”

Sonraki Haber