Tavuk kümesine girdi, tavuğun altındaki yumurtalardan birine gözü ilişince koşup annesini çağırdı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Ahmet Mervan Karadağlı'nın hobi maksadıyla beslediği tavuklardan biri yumurtladı. Çocuk tavuğun yumurtladığı dev yumurtayı görünce koşup annesini çağırdı. Hemen ahıra gelen anne tavuğun yumurtladığı 117 gramlık yumurtayı görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan ve hobi olarak tavuk besleyen Ahmet Mervan Karadağlı’nın tavuklarından biri yumurtladı. Tavuklardan bir tanesi boyut olarak sıra dışı bir yumurta yumurtladı.15 yaşındali Karadağlı yumurtanın boyutunu görünce koşup annesini çağırdı. Olayın üzerine hemen kümese gelen anne, yumurtanın boyutunun diğer yumurtalarla farklı olduğunu fark etti. Anne Karadağlı hemen o yumurtayla diğer topladığı yumurtaları kıyasladı. 

117 GRAM TARTILDI

Diğer yumurtalar ortalama 80 gram tartılırken, dev yumurta ise tam 117 gram olarak tartıldı. Karadağlı ailesi, 117 gramlık yumurta karşısında hayretler içerisinde kalırken tavukların her sabah mısır, buğday, arpa, kemik tozu ve yeşillik benzeri ürünler ile beslendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Sonraki Haber