Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısı kritik seviyeyi geçti! O ilimizdeki validen ise çarpıcı açıklamalar geldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında Türkiye'de de vaka sayıları kritik seviyeyi açtı. 20 bin üzerine çıkan vaka sayıları sonrası Türkiye'deki kırmızı renkli il sayısı 25'ten 39'a yükseldi. Bir ilimizin valisinden ise korkutan açıklamalar geldi.

Türkiye'de koronavirüs rakamları gün geçtikde kritik seviyenin üzerinde yükselmeye devam ediyor. Vaka sayısının yanı sıra vefat oranlarından da yükseliş başlaması durumu iyice kritik seviyeye çıkardı.

Balıkesir Bandırma'da bin çalışanı bulunan fabrikaların her birinde 100'ün üzerinde vaka tespit edildiğini aktaran Vali Şıldak: "Hazırladığımız Salgın Riski Azaltma Planı doğrultusunda virüsün hangi ortamlarda bulaştığını araştırdık. En çok maalesef kapalı ortamlarda ve ev ortamlarında bulaşıyor. Hasta olan kişilerin kendi aile efradına bulaştırması söz konusu. Temaslılara çok rahat bulaşıyor, yüzde 50'yi bulan oranlarda temaslılara bulaşabiliyor. Her türlü ziyaretin yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz, vatandaşlarımıza şiddetle bundan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz."