Türkiye'nin başına şimdi de yeni bir istila çıktı... Girdiği evin saatler içerisinde her tarafını kaplıyor... Evden çığlık çığlığa dışarı attırıyor

Türkiye'nin başına şimdi de yeni bir istila çıktı. Girdiği evin saatler içerisinde her tarafını kaplayan canlılar, ev sahiplerini canından bezdirdi. Evden çığlık çığlığa dışarı kaçtı. Hakkari'de kaydedilen görüntülerde, vatandaşlar, evlerinden binlercesini süpürerek attı. Evden kürek dolusu böcek çıktı. Uzman, iklim değişikliği ve yanlış ilaçlama sebebiyle doğal düşmanları yok edilen canlıların bu nedenle popülasyonlarının arttığını belirtti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor. Tesbih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Evin Polat Akköprü, "Tespih böceklerinin orada bulunmasının en önemli nedeni bölgenin sulak alanda olması. Nemi çok sever. Borik asit, diatomlu toprak kullanılarak böceklerin ölümü sağlanabilir" dedi.