Türkiye'nin doğal güzellikleriyle hayran bırakan milli parkında yapılan araştırma korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Giderek kötü bir hal alıyor

Türkiye'nin doğal güzellikleriyle hayran bırakan Yedigöller Milli Parkı'nda, 2 yıl boyunca süren araştırma sonucunda uzmanlar korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Her yıl yüz binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan milli park ne yazık ki insan faaliyetleri nedeniyle giderek kötü bir hal alıyor. Sulak alanları bozulan, tahribata uğrayan milli park, yeterince korunmazsa yakında çok daha kötü bir son bekliyor olabilir.

Türkiye'nin doğal güzelliğiyle hayran bırakan Bolu'daki Yedigöller Milli Parkı, her yıl yüz binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor. İnsan faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgede araştırma yapmaya karar veren akamisyenler bölgeyi incelemeye aldıktan sonra korkunç gerçek ortaya çıktı. 2 yıl süren çalışma sonucunda ziyaretçilerin, buradaki doğal dengeyi bozdukları belirtildi. Araştırmada, “Konaklama amaçlı yapılan bungalovlar ve asfalt yol, göllerin bulunduğu mutlak korumaya alınmış doğal alanlarda insan eyleminden kaynaklanan tehlike etkilerini arttırmıştır. Büyük bozulmalar ve tahribatların oluştuğu görülmüştür” denildi. Sulak alanları bozulan, tahribata uğrayan milli park, yeterince korunmazsa yakında çok daha kötü bir son bekliyor olabilir.