Türkiye'ye resmen giriş yapmıştı... Herkes bundan sonra sağını solunu kontrol etsin... Dünyanın en ölümcülü o. Toprağa gömdüğü adam sayısı bilinmiyor

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle sulak alanlarda sıkça görülen sivrisineklerin dünyadaki binlerce ölümden sorumlu olduğu açıklandı. Suyu sevdikleri için insanlarla sürekli etkileşimde olan özellikle sarıhumma sivrisineği insanlara hastalık yayarak kısa zamanda hayatlarını kaybetmelerine neden oluyor. Türkiye'de de olduğu söylenen ölümcül yaratıklara karşı herkesin dikkatli olması gerektiği hakkında uyarılar yapıldı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, "dünyanın en ölümcül hayvanı" bazı tahminlere göre yılda 500 bin ila bir milyondan fazla insanı öldüren sivrisinektir. Sivrisineklerin bu kadar ölümcül olmasının ana nedeni insanları ölümcül derecede hasta edecek özellikle sıtma de vektörleridir. New York, Millbrook'taki Cary Ekosistem Çalışmaları Enstitüsü'nden bir hastalık ekoloğu olan Shannon LaDeau, WordsSideKick.com'a "Sıtma, uzun süredir insan popülasyonları için çok ısrarlı bir şekilde yıkıcı oldu" şeklinde konuştu.