Uzmanlar, şok edici gerçeği duyurdu. Dünya nüfusunun yarısı 2050 yılına kadar bunu mutlaka yaşayacak. Sayı giderek artıyor, bu resmen bir salgın

Son yapılan araştırma, tüm dünyaya şok edici gerçeği duyurdu. Sayıları giderek artarken uzmanlar, bunun resmen bir salgın olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Dünya nüfusunun yarısı 2050 yılına kadar bunu mutlaka yaşayacak.

Son yapılan araştırma, tüm dünyaya şok edici gerçeği duyurdu. Sayıları giderek artarken uzmanlar, bunun resmen bir salgın olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Göz uzmanları, 2050 yılına kadar dünyanın yarısının gözlüğe ihtiyaç duyacağı ve bunun küresel bir görme salgınına yol açacağı konusunda uyarıyor. Son araştırmalar, ABD dahil birçok ülkede miyop yani miyopi oranının neredeyse yüzde 25 arttığını gösteriyor. Rochester Teknoloji Enstitüsü'nde görsel algı üzerine odaklanan psikolog Dr. Andrew Herbert, bu araştırmaya göre, bu eğilimler devam ederse 4 milyar kadar insanın düzeltici merceklere ihtiyaç duyacağı konusunda uyardı.