Yaptıkları bu hareketle dünyayı kurtaracaklarını sanıyorlardı. Avrupa, Amerika ve Türkiye'de başlamıştı. Son araştırma kaynar suyu başlarından aşağı döktü

Bu hareketle dünyayı kurtaracaklarını sanıyorlardı. Avrupa, Amerika ve Türkiye'de başladılar ancak son araştırma kaynar suyu resmen başlarından aşağı döktü. Sera gazına neden olan faktörlerden biri olan hayvansal gıdalar sebebiyle milyonlarca kişi, bitkisel bazlı ürünler tüketiyordu. Uzmanlar, sadece emisyon karşılaştırmanın yanlış olduğunu söylerken iki süt arasındaki protein değeri farkına dikkat çekti. Araştırmaya göre bitkisel sütler, inek sütüne göre daha fazla karbondioksit üretiyor.

ABD'deki pek çok insan, çevresel etkilerini azaltma umuduyla bitki bazlı gıdaları beslenmelerine giderek daha fazla dahil ediyor. 2020'de yapılan bir Gallup anketine göre, dört Amerikalıdan biri daha az et yemeye çalışıyor ve Amerikalıların üçte biri her hafta süt ürünü olmayan süt içiyor. Ancak gıdamızın çevresel ayak izini hesaplamak kafa karıştırıcı bir iş olabilir.