Antalya'da bulunan 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yer alan 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarası yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile karşı karşıya. Tarihi yapısı ve güzellikleri ile eşsiz bir deneyim sunan mağaranın sıcaklığı yaz kış değişim göstermeden stabil kalıyor.

Antalya'da bulunan 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yer alan ve oluşumu 5 milyon yıl öncesine dayanan Yalan Dünya Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sıcaklığın yaz kış stabil 28 derece olduğu mağara tarihi yapısı ve eşsiz güzelliği ile adından söz ettiriyor. 

MAĞARA İÇİNDEKİ SARKIT VE DİKİTLER İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Gazipaşa şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Beyrebucak Mahallesi’nde bulunan mağara içerisindeki sarkıt ve dikitler yanında mağara içindeki görsellik, renkli ışıklandırma sistemi ve buna eşlik eden güzelliği ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

 

Antalya'da bulunan 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor - Resim : 1

SON 10 AYDA 50 BİN 147 YERLİ VE YABANCI TURİST ZİYARET ETTİ

Yaz kış sıcaklık derecesinin değişmediği ve 28 derece ısıya sahip mağara, 4 kilometre uzunluğunda. Gazipaşa Kaymakamlığı ve Antalya Valiliği tarafından girişinin ilk 450 metresi düzenlenip ışıklandırılan mağarayı bu yılın son 10 ayında 50 bin 147 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

 

Antalya'da bulunan 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor - Resim : 2