Antalya’da teleferik faciası! Muhittin Böcek tv100'e konuştu: Herkes hatasının sonucuna katlanacaktır

Antalya'da yaşanan teleferik faciasıyla ilgili Kübra Par'la Farklı Açılar programına bağlanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Yüklenici firma her ay ağır bakım ve rutin bakımları yapıyor. 2017 yılından beri yapıyor. Aynı şirketle devam ettik, ihale yapmadık. Herkes hatasının sonucuna katlanacaktır. Burada bir can kaybımız var, içimiz yandı." dedi.

Antalya Konyaaltı'nda faaliyet gösteren Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki direklerden biri, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 17.28'de devrildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi yönlendirilirken, ilk belirlemelere göre olayda bir kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı tespit edildi. Tahliye çalışmaları sırasında da 3 kişi yaralanırken, toplam yaralı sayısı 10'a yükseldi.

"AYNI ŞİRKETLE DEVAM ETTİK, İHALE YAPMADIK"
Teleferik kazasıyla ilgili Kübra Par'la Farklı Açılar programına bağlanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, facianın detaylarını anlattı. Kazanın meydana geliş nedeniyle ilgili Böcek "17.28’de meydana gelen bu kaza tam 22,5 saat sonra 174 vatandaşımızı kurtarmayla sonuçlandı ancak 1 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 7 vatandaşımız yaralandı tahliye işlemi gerçekleşirken 3 vatandaşımız daha yara aldı ve sonuç olarak bizim bütün amacımız önce vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmasıdır dedim. Biz başta Antalya valimiz olmak üzere AFAD başkanımız hep üçümüz cevap vermeye çalıştık. 2013 yılında ihale yapılmış. Menderes Türel zamanında 2017 yılında hizmete sunulmuş. Devlette devamlılık vardır. Bu düşünce ile bu yüklenici firma her ay ağır bakım ve rutin bakımları yapıyor. 2017 yılından beri yapıyor. Aynı şirketle devam ettik, ihale yapmadık" dedi.

"HERKES HATASININ SONUCUNA KATLANACAKTIR"
Sözlerini sürdüren Böcek "Büyükşehir belediyemizin yüklenici firmanın elemanları dahil, Tünektepe'deki işletme müdürünü almışlar. İfadesini almak üzere. Herkes hatasının sonucuna katlanacaktır. Burada bir can kaybımız var, içimiz yandı." ifadelerine yer verdi.