Aquaman filmiyle tanınan Jason Momoa popüler video oyunu Minecraft'ın filminde rol alacak

"Aquaman", "Dune" filmleriyle izleyici karşısına çıkan Amerikalı aktör şimdi de dünyanın en çok satılan video oyunu serisi Minecraft'ın film uyarlamasında rol alacak.

Aquaman filmiyle tanınan Jason Momoa popüler video oyunu Minecraft'ın filminde rol alacak

Minecraft beyaz perdeye taşınıyor. Dünyanın en büyük film yapım ve televizyon yayın şirketlerinden Warner Bros, "Aquaman" ve "Dune" gibi yapımlarda yer alan 42 yaşındaki Amerikalı aktör Jason Momoa ile anlaştı. Geniş hayran kitlesine sahip popüler video oyunu Minecraft, filme dönüşmeye hazırlanıyor.

Henüz hazırlık aşamasında olduğu bilinen filmin yönetmen koltuğunda 'Napoleon Dynamite' filmiyle tanınan yönetmen Jared Hess yer alacak. Başarılı oyuncunun video oyununda uyarlama filmde hangi karakteri canlandıracağı ve filmin konusuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

DÜNYA TARİHİNİN EN ÇOK SATAN OYUNU

Minecraft, İsveçli geliştirici Markus Alexej Persson tarafından geliştirilen ve 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınan sandbox oyunudur. Oyun oyuncuların, bloklarla tasarımlar yapmasına olanak sağlar. 3 boyutlu voxel grafiklere sahiptir. Oyun ile birlikte Mojang Studios , daha sonra 2,5 milyar dolara Microsoft'a satılmıştır. Dünya tarihinin en çok satan oyunu olmuştur.