Arkeologlar kazdıkça fışkırdı…Manzarayı gördükçe kazmaya devam ettiler…Yüzbinlerce yıl öncesine dayanıyor

Meksika’da yer alan arkeolojik kazılarda uzmanlar toprağı kazdıkça insan iskeletleri fışkırmaya başladı. Manzarayı gören arkeologlar çıkan kemikleri gördükçe kazmaya devam ettiler. Toltek kültürüne ait insan kemiklerinin yüzbinlerce yıl öncesine dayandığı ifade edildi.

Arkeologlar kazdıkça fışkırdı…Manzarayı gördükçe kazmaya devam ettiler…Yüzbinlerce yıl öncesine dayanıyor

Meksika’nın Tula kentinde arkeologlar tarafından gerçekleştirilen bir kazıda insan kemikleri fışkırmaya başladı. Arkeolojik kazılarda Toltek kültürüne ait 10’un üzerinde insan iskeleti ve 100’ün üzerinde arkeolojik kalıntı ortaya çıkarıldı. Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen kazılarda ondan fazla mezar ve üç tarihi döneme ait yüzden fazla nesne keşfedildi.

Arkeologlar kazdıkça fışkırdı…Manzarayı gördükçe kazmaya devam ettiler…Yüzbinlerce yıl öncesine dayanıyor - Resim : 1

MİLYONLARCA YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR 

 İlk tarihi dönem, MS 600-1150 yılları arasında Meksika’nın bu bölgesinde yaşayan Toltek kültürüne ait. İkinci dönem ise Azteklerin mirasına ışık tutuyor. Demir nesne ve kumaşların bulunduğu katmanın son döneme işaret ettiği kaydedildi. Keşif alanının etrafındaki yapılaşmanın kamu otoritesi tarafından sıkı kontrol altına alınacağı ve arkeolojik kazıların devam etmesi için bölgenin dikkatli bir şekilde korunacağı belirtildi.

Arkeologlar kazdıkça fışkırdı…Manzarayı gördükçe kazmaya devam ettiler…Yüzbinlerce yıl öncesine dayanıyor - Resim : 2

 Arkeologlar kazdıkça fışkırdı…Manzarayı gördükçe kazmaya devam ettiler…Yüzbinlerce yıl öncesine dayanıyor - Resim : 3