Arnavutköy'de namaz kılarken dışarıdan ağlama sesi duyan cemaat avluya çıktı: Polise ihbar ettiler

Arnavutköy'de cemaatin yatsı namazını kılarken dışarıdan ağlama sesleri duyması sonrasında avluya çıktı. Birkaç günlük olduğu tahmin edilen bebeği gören cemaat polis ekiplerine durumu ihbar etti. Ekipler bebeği alarak hastaneye götürdü.

Arnavutköy'de namaz kılarken dışarıdan ağlama sesi duyan cemaat avluya çıktı: Polise ihbar ettiler

İstanbul Arnavutköy'deki Kardeşler Camii'nde yatsı namazı kılındığı esnada bir kişi cami avlusuna 3 gün önce doğan bebeği bıraktı.

Ağlama sesi duyan cemaat namaz biter bitmez sese doğru giderek terk edilmiş bebeği buldu.

BEBEK TEDAVİ ALTINA ALINDI

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Bebek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedaviye alınırken polis ekipleri ise şüphelileri bulmaya yönelik çalışma başlattı.

Arnavutköy'de namaz kılarken dışarıdan ağlama sesi duyan cemaat avluya çıktı: Polise ihbar ettiler - Resim : 1

"CAMİ AVLUSUNA ÇOCUK BIRAKILIYOR DUYUYORDUK BAŞIMIZA GELDİ"

Olayın tanıklarından olan cami cemaatinden Mehmet Kayacan şu cümleleri aktardı;

30 senedir Arnavutköy’de yaşıyorum. Yatsı namazının farzını kılarken ağlama sesi duydum ben dilenci sandım. Ses yakın gelince geri döndüm çocuğu fark ettim. Çocuğu alarak imama teslim ettik. Biz kimin bıraktığını göremedik ama yabancı uyruklu bir kişi ağzında maske olan birinin bıraktığını söyledi. Biz polis ekiplerine haber verdik çocuğu alıp götürdüler. Daha yeni doğmuş bir çocuğa benziyordu. Biz çok şaşırdık adeta şok olduk. Ben önce durdum bir baktım sonra şok oldum. Cami avlusuna çocuk bırakılıyor duyuyorduk başımıza geldi.