Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun... Acil uyarı size geldi. Dünyanın en zehirlisi, resmen topraktan bir çırpıda kalktı

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye'nin hemen her tarafında yılanların görülmesi bekleniyordu. Beklenen haber ise Kocaeli'den sonra Karadeniz bölgesinden geldi. Artvin'in Hopa ilçesinde dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan engerek yılanı görüldü. Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun'a da "dikkat" uyarısı yapıldı.

Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun... Acil uyarı size geldi. Dünyanın en zehirlisi, resmen topraktan bir çırpıda kalktı

Dünyada kış uykusundan erken uyanan yılanların yaz aylarıyla birlikte Türkiye'de de kış uykusundan uyanmaları ve yiyecek arayışına geçmeleri bekleniyordu. Yılanlar hakkında tüm Türkiye'nin beklediği haber en sonunda geldi. Fakat kış uykusundan uyanan bir yılan türü herkesin tüylerini diken diken etmeye yetti. 

UZUN ZAMAN SONRA İLK KEZ BU KADAR NET GÖRÜNTÜLENDİ 

Türkiye'de, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan ve "Kafkas engereği" diye de bilinen Hopa engereğinin nesli, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü tarafından başlattığı çalışmayla Hopa Engereği koruma altına alınmıştı.
Müdürlük, "Hopa engereği" için korunaklı yeni habitatlar oluşturulması, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrol edilmesi, insanlarla teması olan bölgelerde öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazırladı.
Baharın gelmesiyle Artvin’in Kemalpaşa içesinde çaylık bir alanda görüntülenen Hopa engereği, uzun zaman sonra ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. 

Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun... Acil uyarı size geldi. Dünyanın en zehirlisi, resmen topraktan bir çırpıda kalktı - Resim : 1

KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ DİĞER İLLERİMİZE "DİKKAT" UYARISI 

Artvin'in Hopa ilçesinde dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan engerek yılanı görülmesinin ardından Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun'a da "dikkat" uyarısı yapıldı.