Asgari ücret zammı belli oldu... Şimdi sırada memur ve emekli maaş zamları var... Masadaki rakamları acil öğrenin

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Şimdi akıllarda bir diğer konu olan memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam var. Masada konuşulan zam oranı belli oldu.

Asgari ücret zammı belli oldu... Şimdi sırada memur ve emekli maaş zamları var... Masadaki rakamları acil öğrenin

Türkiye'de milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücretin belli olmasının ardından gözler emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Memur-Sen tarafından yapılan açıklamaya göre en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilerek üzerine ek olarak yüzde 6+9 oranında zam verilmesini talep ediyor. Eğer bu karar alınırsa en düşük memur maaşı 25 bin 300 TL olacak.

TEMMUZ AYINDAN ÖNCE 22 BİN TL

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul konuyla ilgili açıklama yaptı. Tonbul, yaptığı açıklaması ile en düşük maaşının temmuz ayından önce 22 bin TL’ye toplu sözleşme zammı ile de 25 bin 300 TL’ye yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

AYLIK MİKTARINA GÖRE DEĞİŞECEK

Memur emeklilerinin ne kadar zam alacağı da merak konusu. Aylık bağlama oranının yüzde 65-90 arsında değiştiği ifade ediliyor. Örneğin memura yüzde 141,8 oranında zam yapılırsa memur emeklisine verilecek zam oranı yüzde 92-127 oranında değişiklik gösterecek.

Buna göre hala 10 bin TL emekli aylığı alan aylık bağlama oranına göre 19 bin 200 TL’ye bazı emekliler de 22 bin 700 TL’ye kadar değişecek.

65-90 TL MEMUR EMEKLİSİNE YANSITILACAK

Memurlara yapılacak her 100 TL’lik zammın aynı zamanda aylık miktarına göre 65 – 90 TL’sinin memur emeklilerine yansıyacağı belirtildi.

Tonbul, açıklamasının devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın temmuzda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Toplu sözleşmeden gelen haklarımızın bu tutarın üzerine eklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.