Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı? 2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı?

Nisan ayı enflasyon oranının yüzde 69,97 seviyelerine çıkması "Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı?" sorusunu gündeme getirdi. 2022 Ocak'ta yüzde 50 oranında zam uygulanmış ve asgari ücret 4 bin 250 lira olmuştu. Peki, 2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı?

Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı? 2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı?

Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı? sorusu Temmuz ayına yaklaştığımız şu günlerde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki, 2022 Temmuz ayında asgari ücerete ek zam olacak mı? İşte, asgari ücret Temmuz ek zam hakkında tüm detaylar...

Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı? 2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı? - Resim : 1

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Enflasyon rakamları artmış durumda ve milyonlarca insan Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücrete ek zam ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Ocak 2022'de asgari ücrete yüzde 50 oranında zam uygulanmış ve asgari ücret brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Nisan ayında enflasyon oranında yüzde  69,97 seviyelerinde bir artış gerçekleşti. Bunun üzerine Temmuz ayında asgari ücret zammı yapılması beklenmeye başlandı. Konuyla ilgili Vedat Bilgin, Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı? 2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı? - Resim : 2

EK ZAM YAPILACAK MI?

Bilgin, İstanbul’da "MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı" iş birliği protokolü imza töreninde, temmuz ayında asgari ücret konusunda düzenlemeler yapılacağını, emekli maaşlarını ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını aktardı.

Bakan Bilgin, "Ücretlilerin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar önümüzde. Temmuzda yapacağımız düzenlemeler var. Emeklilerin maaşlarını, kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz." açıklamasını yaptı.

Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı? 2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı? - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise basın mensuplarına Temmuz ayında beklenen asgari ücrete zam konusu ile ilgili şunları aktardı:

 “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.” 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret temmuz zammı ile ilgili şöyle konuştu:

"Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.” 

 Asgari ücrete zam gelecek mi, ek zam yapılacak mı? 2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı? - Resim : 5

2022 TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM OLACAK MI?

Yapılan açıklamaların neticesinde asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılması bekleniyor. Fakat asgari ücrete zam yapılması halinde yüzde kaç oranında bir zam yapılacağı konusunda henüz net bir durum yok.