Aşı deneylerine gönüllü katılan doktor hayatını kaybetti!

Korona virüs aşı çalışmaları hızla devam ederken Brezilya'dan umutları söndüren bir haber geldi.

Aşı deneylerine gönüllü katılan doktor hayatını kaybetti!

Brezilya Ulusal Sıhhi Gözetim Ajansı, Oxford koronavirüs (Covid-19) aşı denemelerine katılan Brezilya'dan bir gönüllünün hayatını kaybettiği açıkladı.

Hayatını kaybeden gönüllünün 28 yaşındaki doktor João Pedro Feitosa, ölüm nedeninin ise ‘COVID-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar’ olduğu ifade edildi.

Brezilya'da Oxford'un geliştirdiği aşı deneylerine gönüllü katılan doktor hayatını kaybettiAA'nın aktardığına göre, Anvisa, 19 Ekim'de hayatını kaybeden Feitosa'nın ölüm sebebinin henüz belli olmadığını, araştırmanın devam ettiğini ve "ChAdOx1 nCoV-19" adlı aşı adayının deneylerine devam edileceğini açıkladı.

Ölümün aşıdan kaynaklı olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. Netleşmesinin ardından AstraZeneca’nın ise konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile birlikte koronavirüs aşı çalışmalarına devam eden AstraZeneca, daha önce klinik denemeler sırasında ‘bir gönüllüde’ beklenmeyen yan etkilerin ortaya çıkmasından sonra aşının denemelerine ara verildiğini açıklamıştı.

Brezilya'da Oxford'un geliştirdiği aşı deneylerine gönüllü katılan doktor hayatını kaybettiOxford Üniversitesi, daha sonra yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının denemelerine devam edileceğini duyurmuştu.