Aşırı sıcaklarda serinlemek isterken canınızdan olmayın... Yetkililerden çok ama çok önemli uyarı geldi. Risk giderek büyüyor

Yetkililerden çok önemli bir uyarı geldi. Aşırı sıcaklarda serinlemek için deniz olmayan ya da denize uzak bölgelerde, göl ve barajlara girmeyi tercih edenlerin boğulma riskinin fazla olduğu belirtildi. Ancak tüm uyarılara rağmen vatandaşların, gölet, baraj ve sulama kanallarına girildiğini söyleyen yetkililer, buraların plaj olmadığını ve ölüm riskinin yüksek olduğunun altını çizdi.

Aşırı sıcaklarda serinlemek isterken canınızdan olmayın... Yetkililerden çok ama çok önemli uyarı geldi. Risk giderek büyüyor

Yurt genelinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar deniz ve havuzlara koşarken, pek çok kişi yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına giriyor. Yaz aylarında özellikle çocukların tehlikeli bir oyun oynadığına dikkat çeken yetkililer, baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesi hususunda uyarıda bulundular.

"BARAJ, PLAJ DEĞİLDİR"

Yapılan uyarıda, "Ne kadar yüzme bilinirse bilinsin; tatlı ve durgun su ile deniz suyunun özellikleri farklıdır. Bunu göz ardı eden onlarca çocuğumuz "ben yüzme biliyorum" diyerek 3-5 metrelik sulara korkusuzca giriyor. Ancak bilinmelidir ki baraj plaj değildir" denildi.
Pek çok sulama kanalı ve göletin çevresinin korkuluklarla kapatılmasına rağmen; bazı noktalara ise uyarı levhalarının asıldığını belirten yetkililer, hazırlanan kamu spotları ile sık sık vatandaşları uyarıyor.