ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’dan açıklama! Seçim ikinci tura kalırsa hangi adayı destekleyecek?

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Sinan Oğan, "Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır" dedi. Sinan Oğan ayrıca, seçimin ikinci tura kalması halinde istişareler sonucunda destekleyecekleri adayı belirleyeceklerini söyledi.

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’dan açıklama! Seçim ikinci tura kalırsa hangi adayı destekleyecek?

Türkiye, 14 Mayıs’ta sandık başına gitti. Seçimlerin tamamlanmasının ardından kesin olmayan sonuçlar da gelmeye başladı.

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "En başından beri gözüken seçimler ikinci tura kalacak. Önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Bu süre boyunca eğer seçimler bu sonuçlarla tamamlanırsa, bu süreçte milletimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şunu veya bunu destekleyeceğiz şu an demiyoruz" dedi.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, şu ifadelere yer verdi;

“Oldukça zor bir seçim oldu. Linçlere maruz kaldık ama hep biz sadık kaldık. Bizim ikinci tura kalamayacağımızın farkındaydık. Seçimin ikinci tura kalacağı en başından beri ön gördüğümüz bir şeydi. Biz Türk milliyetçilerini ve Atatürkçüleri yeniden Türkiye’deki seçimlerin merkezine oturtmak için yola çıkmıştık. YSK Başkanı’ndan da duyduk verilerin yüzde 50’lisinin işlendiğini söyledi. Ama en başından beri görünen o ki seçimler ikinci tura kalacak. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacak. Bu süre boyunca eğer seçimler bu sonuçlarla tamamlanırsa, bu süreçte milletimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız.

"PAZARLIK İÇERİSİNE GİRECEKMİŞİZ GİBİ LANSE EDİLDİ"

Son günlerde sanki bir pazarlık içerisine girecekmişiz gibi lanse edildi. Biz Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği karşısında set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi gibi öne koyacağımız şartlar vardır. Bu şartlar olmadan ikinci aşamaya geçilmez. Son 3 gündür Muharrem İnce’ye yapılan linç girişiminin benzeri bize yapılmaya çalışıldı. Bunu yapanlar gördü ki Sinan Oğan ve Ata İttifakı’nın rolü bu seçimlerde hayal ettiklerinden öteymiş.

İkinci turda bizim desteğimize ihtiyaç duyan birisi olursa önce terörle arasına mesafe koymak zorunda, siyasi uzantılarıyla arasına mesafe koymak zorunda. Şunu veya bunu destekleyeceğiz şu an demiyoruz. İstişareler sonucunda bir karar vereceğiz.