ATM'de 9 bin 600 TL buldu

Küçükçekmece'de HGS ücreti yatırmak için PTT şubesine giden taksi şoförü Engin Kızılkaya hayatının şokuyla karşılaştı. Kızılkaya PTT'nin ATM'sinde yüklü bir para olduğunu gördü.

ATM'de 9 bin 600 TL buldu

Çekme ünitesindeki parayı sayan Kızılkaya, 9 bin 600 lira bulunduğunu anladı. Taksi şoförü Kızılkaya örnek bir davranışta bulunarak PTT'nin müşteri temciliğini aradı. 

 Bunun üzerine PTT şubesindeki yetkililer paranın kimin olduğuna ilişkin inceleme başlattı. ATM’nin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen yetkililer, ATM cihazının parayı bilinmeyen bir nedenle dışarıya attığını belirleyerek, durumu taksici Engin Kızılkaya’ya bildirdi. Parayı iki gün üzerinde saklayan taksici Kızılkaya ise PTT şubesine giderek parayı yetkililere teslim etti.

“Daha önce de bir çok kez böyle durumlarla karşılaştım”

Daha önce de arabasında çeşitli eşyaların unutulduğunu ifade eden Kızılkaya, “23 yıldır Halkalı merkez taksi durağında taksicilik yapıyorum. Birçok kez böyle durumlarla karşılaştım. Allah’a şükür hepsini de geri iade ettim. Taksicilik mesleğinde bu tür şeyle oluyor. Belki bu para bir insanın ev kirasıydı, belki bir hasta için havale gönderiyordu, beceremedi, kaldı orada. Belki askerdeki çocuğuna gönderiyordu. Halkalı merkez taksi olarak biz görevimizi yaptık. Şimdi parayı şubeye götürüp teslim edeceğiz. Teslimatı yaptıktan sonra da biz de ekmeğimizin peşine düşeceğiz” dedi.