Taşlayarak öldürdü

Cani adam sevimliliğiyle ün yapmış savunmasız vombatı taşlayarak öldürdü. Sosyal medyada hızla yayılan görüntünün ardından şahsın kimliği ortaya çıktı.

Wombat Farkındalık Örgütü, Güney Avustralya'nın Eyre Yarımadası'nda yaşanan iğrenç olayın video görüntülerini yayımladı. Olayda dünyada sevimliliği ile ün yapmış savunmasız bir vombatın bir insan tarafından zevk için vahşice öldürüldüğü görülüyor. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılınca şahsın kimliği de ortaya çıktı.

Videonun başında bir vombat tozlu bir yolda sakin bir şekilde ilerliyor. O sırada vombatı fark edip araçlarını durduran arkadaş grubundan bir şahıs eline yoldan aldığı bir taşı alarak savunmasız hayvana doğru yaklaşıyor ve fırlatmaya başlıyor. Aldığı darbe ile kaçmaya çalışan zavallı hayvan yavaş hareket ettiği için diğer taşların hedefi oluyor ve can veriyor.

Yapan kişi memur çıktı!

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından yapılan araştırmalarda şahsın Kıdemli Toplum memuru Waylon Johncock olduğu tespit edildi. Güney Avustralya Polis Komiseri, bu bilgileri doğrulayarak şahıs hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Komisyon üyesi Grant Stevens, videonun tamamen iğrenç ve kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Bu sabah izledim ve hemen soruşturma başlattım. Bu konuyla ilgili toplumun öfkesinin farkındayız. Tüm çalışanlarımızdan iyi bir insan olmalarını bu yüzden istiyoruz. Bu kabul edilebilir değil. Bu görüntüler kesinlikle bizim ilkelerimizle tutarlı değil" dedi.

Vombat nedir? Vombatgiller hakkında bilgiler ve özellikleri

Vombatlar, yaklaşık bir metre uzunluğunda, 4 ayaklı, kısa bacaklı, kısa kuyruklu keselilerdir. Güneydoğu Avustralya ve Tazmanya'nın ormanlık ve dağlık bölgelerinde yaşarlar. Dışkıları küp şeklindedir. 3 türü vardır: Bayağı vombat Kuzey kıllı burunlu vombatı Güney kıllı burunlu vombatı.

Bütün hayvanların ilgi çekici birçok özelliği vardır. Bazıları gücü ve cüssesi ile bazıları zekası ile ön plana çıkar. Vombatlar ise sevimlilikleri ile dikkat çeken canlılardır. Avustralya sadece kendisine özgü birçok farklı türe ev sahipliği yapar. Yuvalarını toprağın altında karmaşık yapıda tüneller kazarak oluşturan vombatlar, güçlü pençelere ve güçlü dişlere sahiptir.

Avustralya ve Tazmanya’ nın dağlık bölgelerinde yaşamını sürdüren vombatlar, otobur canlılardır. Çoğunlukla ot, çeşitli meyveler, ağaç kabuğu ve toprağı kazarak çıkardıkları köklerle beslenirler. Genellikle geceleri yuvalarından çıkarlar.

Kakaları küp şeklinde!

Tombul bir yapıya sahip olan bu tatlı canlının sindirimi yavaştır. Dışkılamalarını 12 – 14 günde bir gerçekleştirirler ve en ilginç özelliği dışkılarının küp şeklinde ve sert olmasıdır.

Vombatlar keseligiller sınıfından memeli bir hayvandır. Fakat diğer keselilerden farklı olarak keseleri vücutlarının ön tarafında değil arka tarafındadır. Bu kese yapısı vombatın yaşayış şekline uyum sağlayan bir şekildedir. Yerin altında tüneller kazarak yaşayan vombat kesesinin geride olmasından dolayı toprak kazarken hiç bir sıkıntı çekmez ve yavrusunu rahatlıkla büyütebilir.

Vombat yavruları doğduktan hemen sonra keseye girerler ve yavrular beş aylık oluncaya kadar kesede yaşarlar. Koruma altında olan vombatların bilinen en yaşlı üyesi Ballarat Vahşi Doğa Parkı’ nda yaşayan yirmi dokuz yaşında ki Patric isimli vombattır.

Ayrıca araştırmalara göre, bulunan fosillerde vombatların atalarının kendilerinden kat kat büyük oldukları tahmin edilmektedir.