Bu fotoğrafta dünyanın en büyük ve en nadir kedisi var

Bu fotoğrafta dünyanın en nadir ve en büyük leoparlarından olan Amur Leoparı var. Sibirya Leoparı olarak da bilinen bu muhteşem canlıyı görebildiniz mi?

Bu fotoğrafta dünyanın en büyük ve en nadir kedisi var

Amur Leoparları dünyanın en nadir kedilerinden. Doğada 120 tane kadar oldukları düşünülüyor. Bu sayının daha az olabileceği dahi ifade ediliyor. O yüzden bu fotoğraf oldukça büyük öneme sahip. Doğada bir Amur Leoparı görebilmek koca ayak görebilmek kadar zor aslında.

Kürkü nedeniyle fark edilmesi oldukça zor olan Amur leoparlarını görebilmek avcı yetenekleri nedeniyle de çok zor. Avına yaklaşabilmek için müthiş bir şekilde gizlenen büyük kediler, çalılık bölgelerde bitki örtüsüyle birleşiyor.

Bu fotoğrafta dünyanın en büyük ve en nadir kedisi var - Resim : 1
Nesli tükenmekte olan Sibirya (Amur) leoparları koruma altında bulunuyor.

Son sayımda 86 yetişkin ve 21 ergen olduğu tespit edilen Sibirya leoparı, Rus hükümeti tarafından da koruma altında tutuluyor. Büyük kedilerin diğer nadir bulunan canlılar gibi en büyük düşmanı yine avcılar. Bu büyük kediler hem özel hayvanat bahçeleri için hem de nadide kürkleri için avlanıyor.

Özellikle yaban domuzu ve porsuk avlayarak yaşayan Sibirya leoparı, doğada 15-16 yıl yaşayabiliyor. Saatte 60 kilometre hızla koşabilen bu canlı, yatak olarak 19 metreye, dikey olarak ise 10 metreye kadar sıçrayabiliyor.

Bu fotoğrafta dünyanın en büyük ve en nadir kedisi var - Resim : 2
İşte tam orada size doğru bakıyor...

Bu fotoğraf Rusya'nın Uzak Doğusu'ndaki Leopard Doğa Koruma Alanı'nda kıdemli devlet müfettişi Andrey Troyanov tarafından çekildi.