800 metre derinlikte yakalandı

19 yaşındaki balıkçı, yaklaşık 800 metre derinlikte 30 dakikalık mücadelenin ardından dev gözlere sahip uzaylı gibi görünen ilginç bir balık yakaladı.

800 metre derinlikte yakalandı

Norveç'te bulunan Andoya adasında nadir bulunan bir balığı avlamak için denize açılan Oscar Lundahl isimli genç, Latince adı Chimaeras Monstrosa Linnaeu olan aslan başı ve ejderha kuyruğu olan efsanevi Yunan canavarını andıran bir balık yakaladı. Balığın 300 milyon yıl öncesinde yaşayan köpek balıklarının akrabası olduğu düşünülüyor.

Çok derin sularda yaşayan canlının çok nadiren görüldüğü ifade edilirken, kocaman gözleri bulunan balığın insanlar için zararsız olduğu ve kabuklularla beslendiği belirtildi. Yaşadığı tecrübeyi paylaşan Lundahl, "Kıyıdan beş mil ötede nadir bulunan bir tür olan mavi halibut arıyorduk. Oltamda dört kanca vardı ve oldukça büyük bir şey hissettim. Yaklaşık 800 metre derinlikteydi. 30 dakikalık bir mücadelenin ardından çekebildim" dedi.

Tavada pişirdi

Bu kadar nadir bulunan bir canlı olduğunu ilk etapta bilmediğini kaydeden genç balıkçı, "Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Sanki geçmiş çağlardan gelmiş gibiydi. Sudan çıkardığımızda bir süre yaşadı. Daha sonra eve götürdüm ve yağda kızartıp filetosunu yapıp yedim. Çirkin görüntüsüne rağmen çok lezzetliydi" diye konuştu.