Aydın, Denizli, İzmir, Manisa....Her yerde fellik fellik aranıyordu... Ölü olarak bulundu, yanında 2 yaralı var

Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Aydın, Denizli, İzmir, Manisa illerimizde gözlemlenen puhu kuşu ölü olarak bulundu. Kuşun yanında 2 atmaca da yaralı olarak görüldü. Atmacalar tedavi altına alındı.

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa....Her yerde fellik fellik aranıyordu... Ölü olarak bulundu, yanında 2 yaralı var

Son dönemlerde ülkemizde ölü hayvan haberleri sık sık gelmeye başladı. Bu durum herkesi endişelendirirken nesli tükenme altında olan ve Aydın, Denizli, İzmir, Manisa illerimizde görülen  puhu kuşu Kuşadası’nda ölü bulundu. Puhunun yanında bulunan 2 yaralı atmacada tedavi altına alındı.

 Aydın, Denizli, İzmir, Manisa....Her yerde fellik fellik aranıyordu... Ölü olarak bulundu, yanında 2 yaralı var - Resim : 1

ÇARPILMA SIRASINDA ÖLDÜĞÜ TAHMİN EDİLİYOR

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde son zamanlarda şehir merkezinde çok sayıda yırtıcı kuş gözlemlendiğine dikkat çeken EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yırtıcı kuşların habitatlarının bozulmaması gerektiğine dikkat çekerken, Kuşadası genelinde 1 puhu cinsi baykuş ölü, 2 atmaca ise yaralı olarak bulundu.

En büyük baykuşlardan biri olarak bilinen iri cüsseli ve turuncu gözleriyle tanınan bir puhu, şehir merkezindeki bir sokakta ölü olarak bulundu. Temizlik işleri görevlisi tarafından bulunan Puhu, teslim alınarak EKODOSD’a teslim edilirken, yapılan incelemelerde yüksek katlı binaların arasında fare, sıçan arayan gece yırtıcısı puhunun, çarpılma sırasında düşerek öldüğü tahmin ediliyor.

 Aydın, Denizli, İzmir, Manisa....Her yerde fellik fellik aranıyordu... Ölü olarak bulundu, yanında 2 yaralı var - Resim : 2

DOĞAYA BIRAKILACAK

Ayrıca Kadınlar Denizi’nde Ferda Kalkan isimli bir vatandaş tarafından bulunan, muhtemelen yine çarpılma sırasında kanadı yaralanan erkek bir atmaca ile Müslüm Erdinç isimli bir vatandaş tarafından bir otelin bahçesinde ayağından yaralı olarak bulunan dişi bir atmaca EKODOSD’a teslim edildi. İlk yardım uygulamaları yapılan gündüz yırtıcıları atmacalar, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Yaralı kuşlar, ADÜ Veterinerlik Fakültesi’nde tedavileri yapılarak, iyileştikten sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakılacak.

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa....Her yerde fellik fellik aranıyordu... Ölü olarak bulundu, yanında 2 yaralı var - Resim : 3