Aydın, Hatay, Antalya ve Mersin'e yönelik çok önemli bir uyarı geldi. İstilacı zararlı tür tespit edildi. Acil önlem almanız gerekiyor

Türkiye'de pamuk üretiminin en fazla yapıldığı iller arasında yer alan Aydın, Hatay, Antalya ve Mersin'deki vatandaşlara pamuk üretimi konusunda önemli bir uyarıda bulunuldu. Pamuk tarlalarında haftalık kontrol gerçekleştirildiği sırada, bazı bölgelerde pamukta dökülmeye sebep olan çizgili yaprak kurdu ve yeşilkurt zararlıları tespit edildi. Vatandaşların mahsullerini yok etmemesi için bu türe karşı hemen önlem alması gerektiği tavsiye edildi.

Aydın, Hatay, Antalya ve Mersin'e yönelik çok önemli bir uyarı geldi. İstilacı zararlı tür tespit edildi. Acil önlem almanız gerekiyor

Türkiye'de vatandaşlar tarafından sıklıkla ekilen ve birçok sektörde ham madde olarak kullanılması nedeniyle büyük önem taşıyan ürünlerden biri olak pamuk hakkında önemli gelişmeler yaşandı. 

Tarlalarda denetim gerçekleştiren ekipler, yaptıkları tespitlerin ardından ülkemizde pamuğun en fazla üretildiği iller olan Aydın, Hatay, Antalya ve Mersin'deki vatandaşlara uyarıda bulundular. 

Aydın, Hatay, Antalya ve Mersin'e yönelik çok önemli bir uyarı geldi. İstilacı zararlı tür tespit edildi. Acil önlem almanız gerekiyor - Resim : 1

MONİTÖR TUZAKLARI KONTROL EDİLDİ 

Aydın tarımının tansiyonunu belirleyen pamukta sezon hareketliliği devam ederken, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri pamuk tarlalarındaki haftalık kontrollerine devam ediyor. Beyaz altın için sahaya inen ekipler, Pamuk Entegre Mücadele çerçevesinde pamuk zararlılarının takibinin yapılması amacıyla astığı monitör tuzakları kontrol etti. 

Aydın, Hatay, Antalya ve Mersin'e yönelik çok önemli bir uyarı geldi. İstilacı zararlı tür tespit edildi. Acil önlem almanız gerekiyor - Resim : 2

Yapılan incelemelerin ardından bazı bölgelerde çizgili yaprak kurdu ve yeşilkurt görüldü. Pamukta dökülmelere yol açan bu zararlılar ile mücadele edilmesine dikkat çeken ilçe tarım yetkilileri, pamuk üreticilerini arazi taramalarını yaptırma çağrısında bulundu.

ARAZİLERİNİZDE TARAMA YAPMANIZ TAVSİYE EDİLİYOR

Konu ile ilgili Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlçemiz pamuk ekili alanlarında haftalık zararlı kontrolleri yapıldı. Bölgemizdeki pamuk alanlarında 1. sulamaların yapılmaya başladığı gözlemlendi. Pamuk yaprak pireleri, çizgili pamuk yaprak kurdu ve kırmızı örümcek zararlıları yönünden arazilerinde tarama yapmaları çiftçilerimize tavsiye edildi” ifadeleri yer aldı.