Dünya yaşadıklarını konuşmuştu

Avcılar, Haziran ayında bir mağarada mumya sandıkları bir insan buldu. Her tarafı ısırılmış ve kemikleri kırılmış halde bulunan insan büyük merak konusu olmuştu. Adamın boz ayı tarafından daha sonra yenmek için kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Adı Alexandar olan yaşama tutunamadı.

Rusya'nın uzak bölgelerinde meydana gelen olayda ayının inine götürdüğü Alexander’ın omurga kemikleri kırılmış, defalarca ısırılmıştı. Hareket edemeyen Alexander, çaresizce ölümü beklemeye başladı. Yapabildiği tek şey ise idrarını içmek oldu. Doktorlar, Alexander’ın yaralarına rağmen nasıl hayatta kaldığını araştırıyordu.

Sibirya Times'ın aktardığına göre; Bir grup yerel avcının avlandığı sırada köpekleri tarafından bulunan adamın ilk başta öldüğü ve çürüdüğü düşünülmüş. Nefes aldığı anlaşılınca hastaneye götürülen adam tedavi altına alınmıştı. Cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri tüm dünya medyasında haber olan adamın, sedef hastalığı olabileceği iddia edilmişti.

Doktorlar sedef hastalığını tespit etti

Adamın bulunmasının ardından Moskova'da bir ayı tarafından kaçırıldığı ve kendi idrarını içerek hayatta kaldığını iddia edildi. Daha sonra ise 41 yaşındaki hastanın 'kronik sedef hastalığı'ndan muzdarip olduğu ve aylarca semptomlarını görmezden gelip tedavi alamadığı için kritik bir şekilde hastalandığı ortaya çıktı.

Kan zehirlenmesinden öldü

Kazakistan'daki Aktobe'de görev yapan doktorlar eski petrol işçisi olduğu tespit edilen adamın büyük enfeksiyonlar nedeniyle kan zehirlenmesinden öldüğünü açıkladı. Kan zehirlenmesi, vücuttaki dokuya zarar verebilecek ve organların bozulmasına neden olabilecek bir enfeksiyona sebep olabilecek bir hal alabiliyor.

Adamın tedaviye alındıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğini açıklayan doktorlar, hasta gizliliğine verdikleri önemden dolayı ilk etapta ölümünü açıklamadıklarını ifade etti. Aktobe'de bulunan hastanenin Başkanı Dr. Saken Kapanov, "Yoğun bakım ünitemize çok kötü bir durumda getirildi ve birkaç gün içinde öldü. Ölüm nedeni sepsisti. Büyük enfekte yarası vardı" dedi.