Aytunç Erkin dikkat çeken değerlendirme: CHP’de büyük bir eksen kaymasına doğru gidiş var!

tv100'ün ilgiyle izlenen Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında Aytunç Erkin, CHP liderinin başörtüsü çıkışıyla ilgili "Kemal Bey kendi kitlesinden çok artık muhafazakâr cenahla nasıl buluşabilirim inanılmaz derecede kafa yoruyor ama işin kötü yanı kendi kitlesini ikna edememeye başlayacak böyle giderse. CHP’de büyük bir eksen kaymasına doğru gidiş var. İlginç bir şekilde 6’lı masa ortak mutabakat metinleri oluşturacağız diyor ama başörtüsü konusu CHP’ye kilitleniyor." dedi.

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, Hukukçu Avukat Serkan Toper, Hukukçu Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı videoda yaptığı başörtüsü çıkışı programda masaya yatırıldı.

"Neden 6’lı masa ortak bir şekilde bunu yapmadı?"
Erkin "Kemal Bey kendi kitlesinden çok artık muhafazakâr cenahla nasıl buluşabilirim inanılmaz derecede kafa yoruyor ama işin kötü yanı kendi kitlesini ikna edememeye başlayacak böyle giderse. Çünkü CHP’nin sonuçta bu ülkedeki laik duyarlık dediğimiz, son 20 yılda yaşanan pratiğe karşı da bir çizgisi var ve o çizgide onlar da endişeli. Kemal Kılıçdaroğlu bu çıkışı niye yaptı? Ben konuşma metnine baktığımda oradaki en önemli cümlelerden birini şöyle gördüm; ‘oy kaybetmeyi göze alıyorum’ dedi. Diğer konu da bir buçuk yıldır Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’ndan ve DEVA lideri Babacan’dan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu yönde ‘baskı’ olduğunu biliyoruz. CHP’de büyük bir eksen kaymasına doğru gidiş var. İlginç bir şekilde 6’lı masa ortak mutabakat metinleri oluşturacağız diyor ama başörtüsü konusu CHP’ye kilitleniyor. Neden 6’lı masa ortak bir şekilde bunu yapmadı? İYİ Parti’den neden ses yok hala?" ifadelerini kullandı.