Azerbaycan duyurdu: Arayik Harutyunyan gözaltına alındı

Azerbaycan, Karabağ'daki sözde Ermeni rejiminin eski "cumhurbaşkanı" Arayik Harutyunyan’ı gözaltına aldı.

Azerbaycan duyurdu: Arayik Harutyunyan gözaltına alındı

Azerbaycan, kendi toprağı Karabağ'da başlattığı operasyonu sürdürüyor. Bölgeyi silahlı gruplardan temizlemeye devam eden kardeş ülke Azerbaycan, Karabağ'daki sözde Ermeni rejimine bir darbe daha indirdi. Azerbaycan'ın, Karabağ'daki sözde Ermeni rejiminin eski 'cumhurbaşkanı' Arayik Harutyunyan’ı gözaltına aldığı açıklandı.

GÖZALTINA ALINDI: AZERBAYCAN'A GETİRİLDİ
Azerbaycan'ın APA Haber Ajansı'nın haberine göre Harutyunyan'ın Azerbaycan'a getirildiği aktarıldı. Öte yandan Harutyunyan, Azerbaycan’ın Gence kentindeki sivil halka yönelik roket saldırıları ve İkinci Karabağ Savaşı sırasında sivillerin öldürülmesiyle bağlantılı olarak uluslararası arananlar listesinde yer alıyordu.

YASA DIŞI REJİME YÖNELİK GÖZALTILAR
Daha önce de Karabağ'daki Ermeni silahlı grupların eski sözde "cumhurbaşkanları" Arkady Ghukasyan (1997-2007), Bako Sahakyan (2007-2020), Taşnaktsutyun Partisi'nin "Karabağ temsilcisi" ve yasa dışı rejimin eski parlamento başkanı David Ishkhanyan, haklarında açılan ceza davaları çerçevesinde Azerbaycan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmış ve Bakü'ye götürülmüştü.