Bağcılar'da 1 milyon 190 bin 395 tanesi kurtarıldı. Hepsi ölecekti. Sonuçta onlar da birer can

Bağcılar'da belediye ekipleri tarafından önemli bir çalışmaya imzaya atıldı. Bağcılar'da 1 milyon 190 bin 395 ağaç geri dönüşümle kurtarıldı.

Bağcılar'da 1 milyon 190 bin 395 tanesi kurtarıldı. Hepsi ölecekti. Sonuçta onlar da birer can

Dünya hayatında önemli yer tutan canlılar arasında bitkiler de yer alıyor. Bağcılar'da kurtarılan ağaçlar da herkesi sevindirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde yaptığı örnek çalışmalarla “Sıfır Atık” belgesine layık görülen Bağcılar Belediyesi, çalışmalarına özverili bir şekilde devam ediyor.

CİNSLERİNE GÖRE AYRIŞTIRILIYORLAR 

İlçede her gün 2 bin 800 cadde ve sokaktaki kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, konutlar, okullar ve diğer toplu yaşam alanlarından ambalaj atığı toplanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından toplanan atıklar, aktarıldıkları Bağcılar Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nde cinslerine göre ayrıştırılıyor. Kağıttan plastiğe kadar farklı cinslerdeki atıklar, dönüştürülerek insanlığın hizmetine sunuluyor.

ENERJİ VE HAMMADDE TASARRUFU 

8 yıl önce kurulan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nde bugüne kadar 70 bin 23 ton kağıt ile kartonun geri dönüştürülmesiyle 1 milyon 190 bin 395 ağaç kesilmekten kurtarılırken, 30 bin 377 ton camın dönüşümüyle de 3 milyon 37 bin 732 litre yakıt tasarrufu yapıldı. Ayrıca 17 bin 289 ton plastiğin dönüşümüyle 242 bin 44 megavat enerji, 3 bin 619 ton metalin dönüşümüyle de toplam 4 milyon 704 bin 434 kilogram hammadde tasarrufu yapılmış oldu.