Bahçesine çıkan adam, onu çimlerin üzerinde dururken hemen fark etti... Yanına yaklaşıp detaylı baktı ama yine de ne olduğunu anlayamadı. Siz biliyor musunuz

Bahçesinde dolaşan adam çimlerin üzerinde bulunan şeye az kalsın basıyordu. İyice yakınlaştı ve gördüğü şeyi bir mantar mı yoksa küf mü olduğunu asla anlamadı. Endişelenip yardımı sosyal medyada aradı.

Bahçesine çıkan adam, onu çimlerin üzerinde dururken hemen fark etti... Yanına yaklaşıp detaylı baktı ama yine de ne olduğunu anlayamadı. Siz biliyor musunuz

Birleşik Krallık'tan yaşanan olayda bir ev sahibi, bahçesinde alışılmadık bir madde görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Küf mü, mantar mı yoksa "garip bir hayvan pisliği" mi olduğunu belirleme çabasıyla fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaştı. Yığının yaklaşık 5 ila 7 santimetre çapında olduğunu söyleyip "Koyu kahverengi/yeşil jöle/mukus görünümlü şeyler" sözleriyle tanımladı.

Bir kullanıcı yorum yaparak basit bir talimat verdi: "Nostoc komün siyanobakterileriyle karşılaştırın." Florida Üniversitesi'ne göre , Nostoc komün siyanobakterileri bazen "yıldız jölesi", "yer sümükleri" veya "ejder sümüğü" olarak bilinir ve nemli ortamlarda bulunan "en yaygın ve yaygın siyanobakteriler arasındadır"

Bahçesine çıkan adam, onu çimlerin üzerinde dururken hemen fark etti... Yanına yaklaşıp detaylı baktı ama yine de ne olduğunu anlayamadı. Siz biliyor musunuz - Resim : 1

DEV VE KAYGAN BİR BAKTERİ

USA Today, Nostoc komünü bitkiler, hayvanlar veya çimler için bir tehdit oluşturmasa da, büyük kütlelerinin üzerinde yürümek için kaygan olabileceğini ve "yaygın olarak görüldüğü fidanlık ve sera yürüyüş yolları için bir sorun oluşturduğunu" açıklıyor .

Bahçesine çıkan adam, onu çimlerin üzerinde dururken hemen fark etti... Yanına yaklaşıp detaylı baktı ama yine de ne olduğunu anlayamadı. Siz biliyor musunuz - Resim : 2

Uzun vadede daha fazla görünmeyi önlemek mümkün ama o kadar kolay değil.Florida Üniversitesi"drenajı artırmanın ve üstten sulamayı azaltmanın" bakterilerin görünümünü sınırlamaya yardımcı olacağını, ancak bunun çoğunlukla duruma bağlı olduğunu kaydetti. Kısa vadeli bir temizleme çözümünün alanı tırmıklamak veya kurutmak olacağını da sözlerine ekledi.

Bakteriler ayrıca yaya trafiği veya bahçe aletleri gibi çeşitli yollarla yayılabilir ve seralar gibi nemli alanlarda hızla büyüyebilir.