Bakan Akar: Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Akar, Pençe-Kilit Operasyonuna değinerek, "Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Merkezi'nde terörle mücadeleyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Terörle mücadelenin, terörü yerinde, kaynağında yok etme stratejisine dayalı olarak ve artan bir tempoda taaruzi bir anlayışla devam edeceğini söyleyen Bakan Akar, "Bu en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bizim burada daha önce yıllarca teröristlerce kullanılan barınaklar, sığınaklar var. Sözde karargahları var. Bunların hepsi başınlarına yıkıldı yıkılıyor. Bunların hepsi tek tek Mehmetçik tarafından temizlendi." dedi.

"TERÖRİSTLERİN ELEBAŞLARI 2 GECE AYNI YERDE YATAMIYORLAR"

Akar, daha önceden girilemez çıkılamaz diye bir anlayışın olduğunu anımsatarak şunları söyledi:

"Mehmetçik çok şükür girilemez denilen yerlere girdi, çıkılamaz denilen yerlerden çıktı. Ve bu mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde."

Terörist elebaşlarının 2 gece aynı yerde yatamadığını vurgulayan Akar, hiçbir gelecekleri olmadığını terörist elebaşlarının anladığını, bunu herkesin anlamasını beklediğini ve teröristlerin Türk adaletine sığınmaktan başka çareleri olmadığını ifade etti.

"ŞU ANA KADAR 371 TEÖRRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin bilgiler veren Hulusi Akar, "Mücadelemiz yoğun bir şekilde devam ediyor. 178'nci günündeyiz. 400'den fazla sığınak, mağara tek tek temizlendi. 2 binden fazlada mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edildi ve imha edildi. Bu manada Mehmetçik büyük bir mücadele veriyor. Asil milletimizi Türküyle Kürtüyle 85 milyon vatandaşımızı bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız." dedi.

"Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi." diyen Akar, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

"Operasyonlar devam edecek. Arazinin yapısı çok sert olması nedeniyle birçok teröristin cesedine de bir sonraki operasyonlarda rastlıyoruz, görüyoruz. Dolayısıyla bu rakamın 371'den fazla olduğunu söylemek de yanlış olmaz."