Altına dev yatırım! 6 milyar lirayı aştı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de altın madenciliğine 6 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

Altına dev yatırım! 6 milyar lirayı aştı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Madencilik dünya standartlarına uygun şekilde yürütülüyor" diyerek, Türkiye'de  altın madenciliğine bugüne kadar 6 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı. Dönmez, "Türkiye'de madencilik dünya standartlarına uygun şekilde yürütülüyor. Madencilik faaliyetine nasıl başlanacağı, nasıl sürdürüleceği, sahanın nasıl terk edileceğine kadar bütün aşamaları detaylarıyla ele alan kapsamlı bir mevzuatımız var" ifadelerini kullandı.

Dönmez, sektörde 13 bin 200 kişinin doğrudan istihdam edildiğini kaydederek, "20 yıl öncesine kadar Türkiye'de altın üretimi yoktu. Türkiye'de üretilen madenler içinde en fazla katma değer sağlayanlar arasında ilk sıralarda altın geliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan 42 ton üretimle, ekonomimize 2,4 milyar dolarlık bir katkı sağladık. Hedefimiz yeni sahaların da devreye girmesiyle 5 yıl içerisinde 100 ton altın üretimine ulaşmak. Yurt içindeki talebin en az yarısını yerli kaynaklardan karşılamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Türkiye'de madencilik faaliyetine nasıl başlanacağı, nasıl sürdürüleceği, sahanın nasıl terk edileceğine kadar bütün aşamaları detaylarıyla ele alan kapsamlı bir mevzuatın bulunduğuna dikkat çeken Dönmez, şunları kaydetti:

Sahip olduğumuz rezervi ekonomiye kazandırmak için sektörümüzle yakın temas içinde olmaya devam edeceğiz.  Bakanlık olarak madencilerimizin güvenli bir ortamda yatırımlarını yapmaları için her türlü imkanı ve kolaylığı sağlamakta kararlıyız.

Alış 75.993,22
Satış 76.028,24
Değişim 250,60
Son Değer 76.010,73
En yüksek 76.668,41
En düşük 75.684,06
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00