Bakan Özhaseki tarih ve rakam verdi: 1 ayda 50 bin konutla deprem yaraları sarılıyor

Konuk olduğu bir programda konuşan Bakan Özhaseki, deprem konutları hakkında da güncel bilgiler paylaşarak "Şu anda 200 binden fazla konutun inşaatı da devam ediyor. 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceğiz. Devamında evini yapmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız ve çelikten köy evlerimizi de 6 ay içerisinde tamamlayıp binlerce dışarıda kalan vatandaşımızın evlerini en geç 2 sene içerisinde teslim edeceğiz." dedi.

Bakan Özhaseki tarih ve rakam verdi: 1 ayda 50 bin konutla deprem yaraları sarılıyor

2023 Dünya Şehirler Günü programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Programda Emine Erdoğan'ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yer aldı. Katılımcıların 2023 Dünya Şehirler Günü ve sıfır atık girişimleri hakkında değerlendirmelerde bulunacağı programda konuşan Bakan Özhaseki sıfır atık projeleriyle beraber, "O günden bu tarafa 45 buçuk milyon ton çöpümüzü ayrıştırmış olduk. Sadece bunlardan elde ettiğimiz gelir ise 4 milyar dolar. Kağıt atıklarının toplanmasıyla kesilmekten kurtardığımız ağaçların sayısı 432 milyon" dedi.

"1 AY İÇİNDE 50 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK"

Bakan Özhaseki, 6 Şubat'ta yaşanan depremlere de değinerek, "Bundan 8 ay kadar önce 9 saat arayla 7,6 - 7,7 gibi 3 dakika süren, karada şehirlerimize çok yakın 2 deprem yaşadık. Şu anda 200 binden fazla konutun inşaatı da devam ediyor. 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceğiz. Devamında evini yapmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız ve çelikten köy evlerimizi de 6 ay içerisinde tamamlayıp binlerce dışarıda kalan vatandaşımızın evlerini en geç 2 sene içerisinde teslim edeceğiz. Ama bu evler yapılırken elbette ki bir taraftan sıfır atık uyumlu, bir taraftan akıllı şehirler konseptinde, en doğru şekilde ve sağlam bir şekilde bina yapmanın da yollarını arıyoruz. Çok şükür büyük bir milletiz. Bu afetlerin altından kalkmasını biliyoruz. Bundan dolayı da iftihar ediyorum" diye konuştu.