Bakan Özhaseki'den İsrail'e tepki: Vahşi İsrail orada bütün vahşetiyle insanlık adına utanılacak işler yapıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin tepki gösterdi. Özhaseki, "Avrupa Birliği ülkeleri o vahşeti izlemeye devam ediyor. Kınamak konusunda bile çok ihmalkar davranmaya da devam ediyorlar. İnsanlar ölüyor, kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor, hastaneler basılıyor. Vahşi İsrail, orada bütün vahşetiyle insanlık adına utanılacak işler yapıyor." dedi.

Bakan Özhaseki'den İsrail'e tepki: Vahşi İsrail orada bütün vahşetiyle insanlık adına utanılacak işler yapıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yozgat'ta konuştu. Bakan Özhaseki, Yozgat'ta bir dizi ziyaretlerde bulunmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"VAHŞİ İSRAİL ORADA BÜTÜN VAHŞETİYLE İNSANLIK ADINA UTANILACAK İŞLER YAPIYOR"

Bakanı Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

"Hepimizin ibretle takip ettiği, akşamları belki rahatça evimizde çorbamızı içemediğimiz, içimizin yandığı bir ortamı da dehşetle izliyoruz. Fakat bizim ülkemizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri, dünya kamuoyunu ayağa kaldırırken ne yazık ki 'güçlü ülkeyiz' diyen Amerika gibi ülkeler, 'medeni ülkeyiz' diye her fırsatta etrafa ders vermeye çalışan Avrupa Birliği ülkeleri o vahşeti izlemeye devam ediyor. Kınamak konusunda bile çok ihmalkar davranmaya da devam ediyorlar. İnsanlar ölüyor, kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor, hastaneler basılıyor. Vahşi İsrail, orada bütün vahşetiyle insanlık adına utanılacak işler yapıyor. Fakat ne yazık ki yine üzülerek söylüyorum, dünya ülkeleri bunları kınamaktan bile aciz vaziyette seyretmeye devam ediyor."

Bakan Özhaseki, "Doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. İyilerle birlikte olmaya devam edeceğiz ve bu haklı mücadelede de üstümüze düşen ne varsa yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah biz bunları yaparken de tabi ki hem bu dünyada milletimize hizmet etmenin gururunu taşıyacağız hem de yarın Cenabıhakk'ın huzuruna çıktığımızda yüz akıyla durabilmenin mutluluğunu yaşayacağız." diye konuştu.