Bakan Varank temelini attı! Medikal gıda üretilecek

Nestle Türkiye Medikal Beslenme Ürünleri Fabrikası'nın temel atma töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'de 5'inci fabrikasını kuran gıda devi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Karacabey ilçesinde, Nestle Türkiye Medikal Beslenme Ürünleri Fabrikası'nın temel atma törenine katıldı. Nestle'nin Türkiye'deki beşinci fabrikasının temel atma törenin konuşan Varank, "9 ayda 142 milyar liranın üzerinde yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Bu yatırımlar tamamlandığında 220 binin üzerinde vatandaşımıza yeni iş imkanları doğacak" dedi.

Nestle'nin 114 yıldır Türkiye'de faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Varank, "Nestle, Bursa'da ülkemizin ilk medikal beslenme fabrikasının temellerini atıyor. Bu tesis, Nestle'nin 2011 yılından bu yana ülkemize yaptığı en büyük yatırım olacak. 250 milyon liralık yeni yatırımla kurulacak bu fabrika, doğrudan ve dolaylı 400 kişiye istihdam sağlayacak" diye konuştu.

Varank, bu yatırımla doktorlar tarafından reçetelenen ve eczanelerde satılan beslenme ürünlerinin artık Türkiye’de üretileceğine dikkat çekerek, "Bu ürünler, çocuklardaki pediatrik alerjiden tutun yaşlılardaki yetersiz beslenme sorunlarına kadar farklı sağlık problemlerine çözümler sunuyor. Maalesef kanser, cerrahi müdahale ve nörolojik hastalık gibi sebeplerden ötürü bazı vatandaşlarımız doğal yoldan beslenmede zorluklar yaşayabiliyor. Bu hastaların sağlıklı beslenebilmeleri için gereken medikal ürünler işte bu fabrika sayesinde artık ülkemizde üretilecek" dedi.