Bakanlık ve valilikten art arda açıklamalar! 'Çocuk gelin' skandalı: Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?

Niğde'de 15 yaşındaki kız çocuğunun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım valilik ve bakanlığı harekete geçirdi. Zorla evlendirildiği iddia edilen kız çocuğunun, "Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?" paylaşımının ardından valilik ve bakanlıktan açıklama gelirken çocuk hakkında 'bakım tedbir kararı' alınarak bakanlık kuruluşuna yerleştirildiği duyuruldu.

Bakanlık ve valilikten art arda açıklamalar! 'Çocuk gelin' skandalı: Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?

Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımlar sosyal medyada yankı uyandırdı. Kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşım yapan yarın evlendirileceğini belirten çocuğun, "Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?" paylaşımı sonrası Niğde Valiliği'nden açıklama geldi.

Bakanlık ve valilikten art arda açıklamalar! 'Çocuk gelin' skandalı: Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi? - Resim : 1

"KONUNUN TAKİBİ İÇİN İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇİLMİŞTİR"

Konunun takip edildiği belirtilen açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımlar üzerine güvenlik güçlerimiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir" denildi.

Valiliğin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Niğde İl Müdürlüğünün harekete geçtiğini, hakkında bakım tedbiri kararı alınan çocuğun Bakanlık kuruluşuna yerleştirildiğini bildirdi.

 

BARODAN AÇIKLAMA

Öte yandan Niğde Barosu’ndan da konuyla ilgili açıklamada, “İlimizde bir kasabada 15 yaşındaki kız çocuğunun zoraki evlendirilmesi şeklindeki bir haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine Niğde Barosu olarak Jandarmaya ihbarda bulunulmuştur ve ihbarımızın üzerine Kolluk Kuvvetlerince gerekli Araştırma başlatılmış ve çocuğa ulaşılmıştır. Ayrıca Niğde Barosu Ve Niğde Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da konunun ve hukuki sürecin takipçisi olacaktır.” denildi.