Balık sezonu gelince teknesine gelen balıkçı örtünün altından bir ses duydu... Örtüyü kaldırdığında ise korkunç yaratığı tam karşısında gördü

Balıkçılık sezonu açılınca, balık tutmak için teknesine giden adam, teknesinin üzerinde bulunan koruma muşambasını kaldırdığında korkunç bir manzara ile karşılaştı. Sesini duyunca tekneyi oldukça dikkatli bir şekilde açan adam, saklanan çıngıraklı yılanı gördü. Hemen yanındaki balık koymak için yanında getirdiği kovaya yılanı dikkatlice bir sopa yardımıyla koyan adam, yetkililere haber verdi.

Kaliforniya, San Diego'da, RBI Snake Wranglers'tan yılan avcısı olan Bruce Ireland, balık tutmak için teknesine giden adamın çıngırak gibi bir ses duyduğunda tekneyi korumak için üzerine örttüğü muşambayı açmaya başladığını söyledi. Adam Ireland'ı aradı ve kapağın geri kalanını çekerek takırdayan sürüngeni ortaya çıkardı.

Balık sezonu gelince teknesine gelen balıkçı örtünün altından bir ses duydu... Örtüyü kaldırdığında ise korkunç yaratığı tam karşısında gördü - Resim : 1

YALNIZCA  BÖLGEDE BULUNUYOR

Yılan avcısının sosyal medya hesabında paylaştığı olayın görüntülerinde, yılanın teknenin orta bölümünde kıvrandığı ve yüksek sesle takırdadığı görüldü. Kapağı geri çektikten sonra Ireland, yılan kancasıyla yılanı aldı ve kovasına koydu. Ireland, "Buna kırmızı elmas çıngıraklı yılan denir" dedi. "Yalnızca Güney Kaliforniya ve kuzey Baja'da bulunurlar. Güzel yılanlar."

5 METREYE KADAR ULAŞIYOR

Kırmızı elmas çıngıraklı yılanlar, kiremit kırmızısı renkleri ve baklava desenli pulları ile ayırt edilebilen büyük, zehirli bir çukur engerek türüdür. İrlanda, "Bu, yaklaşık 1.5 metre dedi. "Yaklaşık 5 metreye ulaşıyorlar ve nadiren daha büyükler."

Balık sezonu gelince teknesine gelen balıkçı örtünün altından bir ses duydu... Örtüyü kaldırdığında ise korkunç yaratığı tam karşısında gördü - Resim : 2

TEHLİKELİ OLABİLİR

Encyclopaedia Britannica'ya göre yılanın sakin bir mizacı vardır ve saldırmaya çok isteksizdir. Zehiri de bir çıngıraklı yılan için alışılmadık derecede hafiftir. Ancak çok büyük olduğu için ısırığı yine de tehlikeli olabilir ve hemen tedavi edilmelidir.