Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, atıl bıraktığı amfitiyatroyu CHP'li belediyeye devretti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bir yatırımı daha heba etti. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Körfezi'nin en güzel yerlerinden birine 18 milyon lira harcanarak yapılan Burhaniye Taylıeli Amfi Tiyatroyu adeta ölüme terk etti. Atıl kalan dev tiyatro CHP'li belediyeye devredildi.

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur döneminde Burhani'yedeki amfi tiyatro bölgenin hem en büyüğü hem de en donanımlısı olarak yapıldı. Yatırımlar birbirini izledi. Amaç turizme katkı sunmak ve kültürel etkinlikler yapmaktı.

18 milyon liraya mal edilen amfi tiyatro kültürel tesislere ev sahipliği yapacaktı. Ancak Balıkesir'in yeni Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz'ın işbaşına gelmesiyle durum değişti.

Tiyatroda yapılan etkinlik sayısı 2'yi geçmedi. Taylıeli Amfitiyatrosu, 2017'de açılmıştı. Her yıl yaklaşık 4,5 milyon turisti ağırlayan Edremit Körfezi'ndeki Burhaniye'de yapılan tiyatro sessizliğe gömüldü. Vatandaşlar etkinliklere hasret kaldı. Amfitiyatroda ise otlar bitmeye başladı.

Yeni Başkan Yücel Yılmaz yatırımları bıçak gibi keserken mevcut yatırım ve varlıklar da atıl kaldı.a Şehirdeki istihdam ve gelir kapıları bir bir kapanmaya başladı. Burhaniyeliler ise bu duruma tepkili ve tiyatronun değerlendirilmesini istiyor.

Kaderine terkedilen tiyatro son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından CHP'li Burhaniye Belediyesi'ne devredildi.